Nastavak poslovne i prijateljske saradnje sa bratskim opštinama iz Slovenije i Hrvatske

Delegacija Opštine Osečine koju su predstavljali predsednik opštine Nikola Tomić, zamenica predsednika Biljana Mićić, direktorka JKP Osečina Nataša Đukić i direktor Turističke organizacije Podgorina Dragan Popović, posetili su bratske opštine Središće ob Dravi i Ormož u Republici Sloveniji kao i Opštinu Nedelišće u Republici Hrvatskoj.

“Velika je čast bila prezentovati i predstaviti domaćinima investicione potencijale opštine Osečina obuhvaćene projektom Srbija 2020-2025 iz oblasti privrede, vodosnabdevanja, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda kao i putne infrastrukture i zaštite životne sredine.
Župan opštine Ormož u Republici Sloveniji gospodin Danijel Vrbnjak sa svojim saradnicima bio nam je domaćin i izneo njihova iskustva i mogućnosti korišćenja fondova Evropske unije za sve oblasti i mogućnosti finansijske podrške.
Dogovorili smo zajedničke nastupe ka EU fondovima na projektima iz oblasti zaštite životne sredine kao i projektima iz oblasti turizma.

Dogovorena je i poseta delegacije opštine Ormož 16. Sajmu šljiva u Osečini u okviru koje će biti i privredna delegacija što će sve ukupno činiti dva autobusa gostiju.
Prijateljsko gostovanje u bratskoj opštini Središće ob Dravi u Republici Sloveniji protekao je u jednom iskrenom i prijateljskom razgovoru sa županom Jurij Borkom o nastavku dugogodišnje saradnje. Posle jedne teške godine za sve nas vraćamo se polako u normalne tokove života.

Razmena iskustava je veoma bitna u interesu svih građana obe opštine a iskustva u oblasti vodosnabdevanja, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda znače mnogo.

Sajam šljiva u Osečini i sajam Mesap u opštini Nedelišće, spajaju dva prijateljska naroda u svim oblastima turizma, privrede i kulture. Nastavljamo tamo gde smo stali, i nadamo se još boljoj i efikasnijoj saradnji”, istakao je predsednik opštine Osečina.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …