Nastavak poslovne i prijateljske saradnje sa bratskim opštinama iz Slovenije i Hrvatske

Delegacija Opštine Osečine koju su predstavljali predsednik opštine Nikola Tomić, zamenica predsednika Biljana Mićić, direktorka JKP Osečina Nataša Đukić i direktor Turističke organizacije Podgorina Dragan Popović, posetili su bratske opštine Središće ob Dravi i Ormož u Republici Sloveniji kao i Opštinu Nedelišće u Republici Hrvatskoj.

“Velika je čast bila prezentovati i predstaviti domaćinima investicione potencijale opštine Osečina obuhvaćene projektom Srbija 2020-2025 iz oblasti privrede, vodosnabdevanja, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda kao i putne infrastrukture i zaštite životne sredine.
Župan opštine Ormož u Republici Sloveniji gospodin Danijel Vrbnjak sa svojim saradnicima bio nam je domaćin i izneo njihova iskustva i mogućnosti korišćenja fondova Evropske unije za sve oblasti i mogućnosti finansijske podrške.
Dogovorili smo zajedničke nastupe ka EU fondovima na projektima iz oblasti zaštite životne sredine kao i projektima iz oblasti turizma.

Dogovorena je i poseta delegacije opštine Ormož 16. Sajmu šljiva u Osečini u okviru koje će biti i privredna delegacija što će sve ukupno činiti dva autobusa gostiju.
Prijateljsko gostovanje u bratskoj opštini Središće ob Dravi u Republici Sloveniji protekao je u jednom iskrenom i prijateljskom razgovoru sa županom Jurij Borkom o nastavku dugogodišnje saradnje. Posle jedne teške godine za sve nas vraćamo se polako u normalne tokove života.

Razmena iskustava je veoma bitna u interesu svih građana obe opštine a iskustva u oblasti vodosnabdevanja, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda znače mnogo.

Sajam šljiva u Osečini i sajam Mesap u opštini Nedelišće, spajaju dva prijateljska naroda u svim oblastima turizma, privrede i kulture. Nastavljamo tamo gde smo stali, i nadamo se još boljoj i efikasnijoj saradnji”, istakao je predsednik opštine Osečina.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …