REŠAVAJU SE PROBLEMI SA SNABDEVANJEM ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i zamenica predsednika Biljana Mićić održali su u četvrtak 13.05 sastanak sa Tatjanom Stefanović, direktorkom ED Valjevo, Markom Topalovićem, šefom poslovnice ED u Osečini i Dejanom Topličićem koordinatorom za investicije ispred Elektrosrbije Kraljevo.


Razgovaralo se o radovima na pojačanoj i urgentnoj rekonstrukciji niskonaponske mreže na teritoriji opštine Osečina. Kako je na prethodnom sastanku dogovoreno radovi su krenuli od dalekovoda Komirić i dalekovoda Belotić.

Što se tiče DV Belotić, projekat kompletne rekonstrukcije je urađen i dostavljen izvođaču radova. DV Komirić dužine od 5 km pregledan je od strane projektanata i sačinjen je projektni zadatak za kompletnu rekonstrukciju i u fazi je izrade po ubrzanom postupku, a takođe je već završeno premontiranje 16 stubova i pripadajući priključci na jednom delu NNM u Komiriću. Na sastanku je dogovoreno da se hitno krene sa postavljanjem snop kabla na stubove od kojih su neki postavljeni pre nekoliko godina i to na niskonaponskoj mreži (NNM) u sledećim MZ:

  1. Belotić 40 stubova;
  2. Dragodol (izvod Kovačevići) na 40 stubova;
  3. Gunjaci– Potok-Jankovići-Simića brdo, 26 BSN (betonski stub) i 6 BSS (stub specijalac) ;
  4. Konjic, hladnjača-Jalovik, 53 BSN i 9 BSS;
  5. Tuđin, građevinski radovi i ugradnja 54 BSN i 15 BSS;
  6. Komirić, Đukići-Miovanovići, građevinski radovi i ugradnja 26 BSN stubova;
  7. Carina, škola-Matići, građevinski radovi i ugradnja 22 BSN i 4 BSS.

Osečina 12- završetak izgradnje trafostanice, čime će se rešiti dugotrajan problem snabdevanja električnom energijom većeg broja privrednika.

Nakon završetka navedenih radova, pristupiće se izradi planova i projekata za nastavak radova u ostalim mesnim zajednicama.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …