REŠAVAJU SE PROBLEMI SA SNABDEVANJEM ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i zamenica predsednika Biljana Mićić održali su u četvrtak 13.05 sastanak sa Tatjanom Stefanović, direktorkom ED Valjevo, Markom Topalovićem, šefom poslovnice ED u Osečini i Dejanom Topličićem koordinatorom za investicije ispred Elektrosrbije Kraljevo.


Razgovaralo se o radovima na pojačanoj i urgentnoj rekonstrukciji niskonaponske mreže na teritoriji opštine Osečina. Kako je na prethodnom sastanku dogovoreno radovi su krenuli od dalekovoda Komirić i dalekovoda Belotić.

Što se tiče DV Belotić, projekat kompletne rekonstrukcije je urađen i dostavljen izvođaču radova. DV Komirić dužine od 5 km pregledan je od strane projektanata i sačinjen je projektni zadatak za kompletnu rekonstrukciju i u fazi je izrade po ubrzanom postupku, a takođe je već završeno premontiranje 16 stubova i pripadajući priključci na jednom delu NNM u Komiriću. Na sastanku je dogovoreno da se hitno krene sa postavljanjem snop kabla na stubove od kojih su neki postavljeni pre nekoliko godina i to na niskonaponskoj mreži (NNM) u sledećim MZ:

  1. Belotić 40 stubova;
  2. Dragodol (izvod Kovačevići) na 40 stubova;
  3. Gunjaci– Potok-Jankovići-Simića brdo, 26 BSN (betonski stub) i 6 BSS (stub specijalac) ;
  4. Konjic, hladnjača-Jalovik, 53 BSN i 9 BSS;
  5. Tuđin, građevinski radovi i ugradnja 54 BSN i 15 BSS;
  6. Komirić, Đukići-Miovanovići, građevinski radovi i ugradnja 26 BSN stubova;
  7. Carina, škola-Matići, građevinski radovi i ugradnja 22 BSN i 4 BSS.

Osečina 12- završetak izgradnje trafostanice, čime će se rešiti dugotrajan problem snabdevanja električnom energijom većeg broja privrednika.

Nakon završetka navedenih radova, pristupiće se izradi planova i projekata za nastavak radova u ostalim mesnim zajednicama.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …