Čuvaj planetu i ona će čuvati tebe

„Zemlja daje dovoljno da zadovolji sve ljudske potrebe ali ne i svu ljudsku pohlepu“ davno je izgovorio Mahatma Gandi.
Svake godine, 22. aprila obeležava se Međunarodni dan planete Zemlje, sa ciljem da se skrene pažnja na važnost očuvanja zaštite i sprečavanja negativnih uticaja na životnu sredinu i celu Planetu.
Кao i svake godine, Biblioteka se aktivno uključila u obeležavanje Dana planete Zemlje. Ove godine zbog loše epidemiološke situacije i trenutnih mera odlučili smo da organizujemo na Facebook stranici onlajn kviz znanja pod nazivom „Čuvaj planetu i ona će čuvati tebe“. Dobitnici nagrada su: Danka Vasić, Marijana Vuković, Dejan Vasić, Zoran Perić i Ana Jokić. U ponedeljak, 26. aprila u 12 sati u prostorijama NBOS biće upriličena dodela nagrada pobednicima u kvizu znanja.

Istim povodom, izdvojena predškolska grupa vrtića “LANE” sa svojom vaspitačicom Anom Skorić Mladenović posetila je biblioteku u Peckoj gde je predstavila rad na temu “Čuvajmo planetu” i donirala čepove za akciju “Čepom do osmeha“.

Predstavnici Zelenog saveta opštine Osečina Zorica Pavlović i Željko Andrić na Dan planete Zemlje posetili su Biblioteku i simbolično darovali saksiju sa cvećem.

Za ljubitelje prirode, pripremili smo izlžbu knjiga iz bogatog fonda NBOS na temu zaštite životne sredine. Кnjige su dostupne u Biblioteci u Osečini i Peckoj.
Odgovornost za Planetu je u našim rukama!

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …