PRIPREME ZA OBELEŽAVANJE VELIКIH JUBILEJA POSVEĆENIH SVETOM VLADICI NIКOLAJU

    U toku ove sedmice održani su sastanci sa sveštenstvom Arhijerejskog namesništva Podgorskog i direktorima Eparhijskog radija Istočnik i Кancelarije za versku nastavu Eparhije Valjevske.

    Domaćin skupa bio je predsednik SO Osečina Svetozar Gačić, koji je u obraćanju sveštenstvu naglasio značaj obeležavanja ovog velikog trostrukog jubileja, godišnjica rođenja, preseljenje u carstvo nebesko i prenosa svetih moštiju iz inostranstva u Srbiju.

    „Sveti Vladika Nikolaj je uvek isticao pobožnost stanovnika Podgorine što najbolje oslikava njegova izreka „Osečina od zla odsečena“. Mi kao potomci moramo da se trudimo da tu prelepu izreku svojim delovanjem opravdamo i uvek radimo u službi Boga i za dobro naroda. U 2021. godini  opština Osečina koja Svetog Vladiku Nikolaja proslavlja kao svoju opštinsku slavu u saradnji sa Arhijerejskim namesništvom Podgorskim i Eparhijom Valjevskom, u toku cele godine na dostojan način će obeležiti ove velike jubileje“, izjavio je predsednik SO Osečina Svetozar Gačić.

    Iz ovog razloga su i organizovani ovi sastanci koji će se intenzivirati u narednom periodu. Želja predsednika SO je bila da se pre zvaničnog plana obeležavanja ovih velikih jubileja konsultuje sa sveštenstvom i da zajedničkim radom Crkve i Opštine, odužimo na neki način našem zaštitniku Vladici Nikolaju i da mlađim generacijama usadimo ponašanje koje su imali naši preci, a to je ljubav prema našoj svetoj veri Pravoslavnoj i otadžbini Srbiji.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …