Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni najveći optimisti ili u slučaju Krupnja pesimisti ne bi očekivali ovakav rezultat. Posle poraza u prvom delu od 4:2 na gostovanju u Krupnju pred našim momcima bio je težak zadatak da prekinu crni niz u međusobnim okršajima. U poslednjih 9 susreta, ekipa iz Krupnja slavila je 8 puta i samo jednom je bilo nerešeno. Sve to bio je dodatni teret za naše igrače, koji su nakon poraza u Divcima već bili pomalo poljuljani. Ipak sve to kao da je dalo dodatni motiv našim igračima da pokažu svoj pun potencijal.

Pune tribine željno su čekale početak meča. Osim domaće publike, meču je prisustvovalo i dosta navijača Rađevca ali i neutralnih navijača koji su došli da prisustvuju meču lokalnih rivala. Od samog početka videlo se koliko značenje ovaj meč ima. Tenzija je bila ogromna, a na terenu se ispoljavala žustrom igrom. Veliki broj faulova, auta i prekida nije baš nagoveštavao da će se publika nagledati lepih poteza. Centralna figura prvog dela bio je Bojan Mitrović. Pokazao je zalaganje i želju na kojoj bi mogli da mu pozavide i mnogi igrači rođeni u Osečini. Gotovo bez prave šanse u celom poluvremenu, osim prekida i pokušaja glavom ništa konkretno nismo videli.

A onda je usledila pauza posle koje više ništa nije bilo isto. Ostala je misterija šta je trener Stanojlović rekao svojim igračima na poluvremenu, ali to je pokazaće se imalo neverovatan efekat. Jedino što se sigurno moglo primetiti da je filozofija nasih igrača u nastavku bila “ko tebe faulom, ti njega driblingom”. Na poluvremenu umesto dvojice bonus igrača u igru su usli Pavlović, inače bivši igrač Rađevca i Pavić Stefan. Odmah u prvom napadu moglo je da se nasluti šta će se dalje dešavati. Počele su da se nižu šanse, a jednu od prvih iskoristio je upravo Pavlović. Nakon nespretne reakcije odbrane nakon centaršuta Stanišića, Pavlović da li butinama ili zadnjicom nekako uspeva da ubaci loptu u gol za erupciju oduševljenja na tribinama.

Delovalo je da je to bio ogroman udarac, kako rezultatski, tako i moralno za ekipu Rađevca, koja je tada polako počela da puca po šavovima. Samo 5 minuta kasnije usledio je novi udarac. Nakon lošeg ispucavanja golmana Rađevca do lopte dolazi ponovo Pavlović koji odigrava dupli pas sa Jovičićem, nakon cega probija odbranu gostiju i servira na tacni gol upravo Jovičiću koji skida dres i gol proslavlja sa publikom. Nakon toga bilo je samo pitanje kada će se domaćini zaustaviti, ali to nije bilo tako skoro. Nakon par poluprilika, sledeća prva velika je iskorišćena. Nakon fenomenalnog pasa Mitrovića, Nikola Pavić dolazi do lopte, izbacuje beka Rađevca i perfektno namešta gol Jovičiću za 3:0. Samo 7 minuta kasnije Mitrović je ponovo pokazao kakav pas ima. Pocepao je ekipu rađevca loptom koja je 35 metara putovala po zemlji kroz sredinu terena, Jovičić ju je odložio iz prve za starijeg Pavića, koji je produžio loptu mlađem, koji upisuje svoju drugu asistenciju povratnom loptom za Stanišića koji je zakucava u mrežu, a potom proslavlja gol u stilu Kristijana Ronalda. Tada je već počelo poigravanje sa fudbalerima gostiju, ali i sa živcima njihovih navijača. Na svaki tačan pas sa tribina čulo se OLE. Videla se sva nemoć ekipe iz Krupnja. A onda kao šlag na tortu došao je i peti gol. Nakon presečenog dodavanja Stefan Pavić upošljava Jovičića koji je želeo da doda do Pavlovića, ali je ispred i njega i protivničkih igrača kao brzi voz proleteo Nikola Pavić i udarcem slabijom levom nogom savladao golmana Rađevca. PET prema nula. Samlevena je bila ekipa gostiju.

Činilo se kao da im je u glavi jedino bila želja da se ovo “mučenje” što pre okonča. Tribine su uzvikivale OLE, a igrači gostiju su dobijali sve crveniju boju, neki od besa, ali neki i od sramote. Ipak muke im je skratio sudija koji nije ni sekunde produžio meč, a nakon poslednjeg zvižduka začuo se gromoglasan aplauz. To je bio kraj jedne savršene fudbalske predstave, a igrači su poput glumaca došli da se poklone publici i zahvale im za snagu i energiju koju su im dali, ali se i publika zahvali njima što su im uzvratili fenomenalnom igrom i rezultatom. Spektakularan kraj izuzetnog meča.

Check Also

Dr Stevanović: Otkrivanjem raka dojke u ranoj fazi stvara se mogućnost za efikasno lečenje

Rak dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom …