E, baš hoću u carstvo knjiga!

Ovogodišnja Dečja nedelja je održana od 3. do 10. oktobra, 2022. god. pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“!?

Sve nedelje treba da budu dečje i posebne na svoj način. Dečija nedelja je prilika da se najmlađima pokaže i približi biblioteka kao ustanova za kreativno odrastanje i druženje uz knjigu. Bibliotekarke su se kostimirale u likove iz bajki i tako povele decu na putovanje kroz biblioteku pod sloganom „E, baš hoću u carstvo knjiga!“ Deca su se upoznala sa radom biblioteke, pravilima ponašanja u njoj, a imala su mogućnost i da pogledaju dečja izdanja. Bili su aktivni učesnici dramatizacije priče „Deda i repa“ , a zatim su pogledali poučnu predstavu „Drugarstvo“ .

U mini kvizu dobili su i nagrade za tačne odgovore, a predškolci i prvaci uz Zakletvu člana biblioteke, svečano su po prvi put postali članovi Biblioteke.

Petak je bio rezervisan za pozorišni komad „Bio jednom jedan Mocart“. Životo i delo slavnog kompozitora mališanima u Peckpoj i Oselini predstavili su glumci Кofer Teatra iz Beograda.
Program je realizovan u saradnji sa OVC “Braća Nedić” Osečina, OŠ “Vojvoda Mišić” iz Pecke i PU “LANE”.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …