DOGRADNJA I REKONSTRUKCIJA PU “LANE”

Završene su I i II faza na dogradnji i rekonstrukciji Predškolske ustanove „Lane“.

Sredstva za finansiranje radova obezbeđena su iz budžetskog fonda Program raspodele sredstava za lokalne samouprave koje dodeljuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

– Projekat dogradnje i rekonstrukcije PU „Lane“ je od velikog značaja za našu opštinu. Dogradnjom dve radne sobe, sa toaletima za decu, stvoriće se uslovi za prijem većeg broja dece. Odnosno, to će biti rešenje kojim će sva deca imati mogućnost da budu uključena u program predškolskog vaspitanja i obrazovanja – istakao je predsednik Tomić.

Napomenuto je da je cilj lokalne samouprave da obezbedi adekvatne uslove za boravak najmlađih sugrađana. Naša budućnost su generacije koje imamo u vrtiću, školi. Ulaganje u njihovo odrastanje, vaspitanje, obrazovanje je obaveza i prilika koju moramo iskoristiti. Ako znamo da sredina u kojoj deca odrastaju, ima podjednak značaj za njihov razvoj kao što imaju i biološki faktori, onda je neophodna uloga odraslih da obezbede stimulativnu i zdravu sredinu. Siguran sam, da će se dogradnjom vrtića stvoriti povoljni uslovi kako za decu predškolskog uzrasta, tako i za zaposlene i roditelje – istakao je predsednik Tomić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …