JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA DODELU NAGRADA OPŠTINE OSEČINA U 2021. GODINI

Opština Osečina je raspisala javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu godišnje nagrade opštine Osečina, za najvrednija dostignuća u Opštini u kalendarskoj 2020. godini ili za kontinuirani rad i ukupne rezultate rada u oblasti: privrede; poljoprivrede i ruralnog razvoja; vaspitno-obrazovnog rada; stvaralaštva učenika i studenata; medicine i socijalne zaštite; urbanizma, arhitekture i zaštite životne sredine; nauke, inovacija i pronalazaštva; umetnosti; sporta; kulture; informisanja.

Braća Nedić

Specijalna nagrada se dodeljuje za: životno delo; humanitarni rad; humanost, plemenitost i hrabrost; poseban doprinos razvoju i afirmaciji Opštine.

Nagrada Opštine se dodeljuje svake godine povodom proslave Dana opštine Osečina – 16. aprila.

Nagrada se može dodeliti fizičkom licu koje je državljanin Republike Srbije i koje ima, ili koje je imalo prebivalište na teritoriji Opštine duže od 10 godina i/ili pravnom licu koje na teritoriji Opštine ima sedište najmanje 5 godina, a izuzetno i pravnom ili fizičkom licu koje nema prebivalište ili sedište na teritoriji Opštine ako je svojim radom doprinelo razvoju ili afirmaciji Opštine u zemlji i/ili inostranstvu.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju sva pravna i fizička lica.

Predlog sa obrazloženjem se podnosi u pisanoj formi i obavezno sadrži podatke o delu i/ili rezultatu i naznaku oblasti za koju se kandidat za nagradu predlaže, kao i podatke o kandidatu – za fizička lica: ime, očevo ime i prezime, godinu i mesto rođenja, zanimanje, adresu i kratku radnu biografiju, a za pravna lica: naziv, sedište, delatnost i poslovne uspehe. Uz predlog za fizička lica, potrebno je priložiti fotokopiju dokumenta kojim se dokazuje identitet tog lica.

Predlozi kandidata za nagrade se podnose Odboru za društvene delatnosti, saradnju, nagrade i priznanja Skupštine opštine Osečina, ul. Karađorđeva 114., najkasnije do 19.02.2021. godine.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …