Najava preventivnih pregleda po Srbiji od 21.-22.10.2023., 08 – 16 časova

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u subotu 21. i nedelju 22. oktobra, od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Dom zdravlja Osečina podržava ovu akciju tako da će preglede organizovati na sledeći način:

Ultrazvuk i hormonski status štitaste žlezde radimo u subotu, 21.10.2023. Takođe, obaveštavamo pacijentkinje da se ultrazvuk dojki i štitaste žlezde u DZ Osečina radi svakog radnog dana uz prethodno zakazivanje od strane izabranog lekara opšte medicine ili ginekologa.

Ultrazvuk dojki, za žene, i PSA, analizu iz krvi muškaraca, za ranu detekciju karcinoma prostate, za muškarce, radimo u nedelju, 22.10.2023.godine.

Zbog validnost rezultata koji se rade iz krvi pacijenata, preporučujemo pacijentima da se jave navedenih dana 8-10h, da krv daju PRE JELA.

Kako je u DZ Osecina prošle nedelje organizovana akcija ultračnih pregleda dojke i analize PSA, za koju su građani pokazali veliko interesovanje, već imamo veliki broj najavljenih pacijenata. Zakazivanje ultrazvučnog pregleda, ako niste u mogućnosti da lično dođete, možete obaviti i telefonom. Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Check Also

Razdragani mališani pokazali humanost na prvom “Čep festu” u Osečini

Udruženje Čep za hendikep u saradnji sa Obrazovno -vaspitnim centrom “Braća Nedić, Predškolskom ustanovom ”Lane” …