Najava preventivnih pregleda po Srbiji od 21.-22.10.2023., 08 – 16 časova

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u subotu 21. i nedelju 22. oktobra, od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Dom zdravlja Osečina podržava ovu akciju tako da će preglede organizovati na sledeći način:

Ultrazvuk i hormonski status štitaste žlezde radimo u subotu, 21.10.2023. Takođe, obaveštavamo pacijentkinje da se ultrazvuk dojki i štitaste žlezde u DZ Osečina radi svakog radnog dana uz prethodno zakazivanje od strane izabranog lekara opšte medicine ili ginekologa.

Ultrazvuk dojki, za žene, i PSA, analizu iz krvi muškaraca, za ranu detekciju karcinoma prostate, za muškarce, radimo u nedelju, 22.10.2023.godine.

Zbog validnost rezultata koji se rade iz krvi pacijenata, preporučujemo pacijentima da se jave navedenih dana 8-10h, da krv daju PRE JELA.

Kako je u DZ Osecina prošle nedelje organizovana akcija ultračnih pregleda dojke i analize PSA, za koju su građani pokazali veliko interesovanje, već imamo veliki broj najavljenih pacijenata. Zakazivanje ultrazvučnog pregleda, ako niste u mogućnosti da lično dođete, možete obaviti i telefonom. Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …