Kroz projekat LIID opštini Osečina bespovratna sredstva u iznosu od 1.114.105,00 eura za realizaciju infrastrukturnih projekata

Danas je na Uvodnoj konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji (projekat LIID) Okvirni sporazum o sprovođenju projekta izmedju opštine Osečina i MGSi, stupio na snagu. Na osnovu ovog Sporazuma opštini Osečina stavljaju se na raspolaganje sredstva u iznosu od 1.114.105,00 eura.

Kroz program LIID opština Osečina dobila je šansu da realizuje projekte koji će doneti vidljivu korist njenim građanima. Programom je obuhvaćeno uređenje trgova, ozelenjavanje javnih površina, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, uvođenje pametnih sistema saobraćaja, zaštita infrastrukture od klimatskih promena i mnogi drugi segmenti lokalnog razvoja.

“Projekat LIID ukupne vrednosti od oko 300 miliona dolara još je jedan u nizu projekata koji pokazuju da Srbija krupnim koracima korača napred poštujući principe ravnomernog i održivog razvoja”, rekao je ministar Vesić koji je otvorio konferenciju.

Partneri na ovom projektu su Svetska banka i Francuska razvojna agencija, kojima se ministar posebno zahvalio, jer su kako je rekao, pružili veliku podršku ne samo u finansijskom smislu već i u procesu formulisanja principa za realizaciju ovog jedinstvenog projekta.

Konferenciji je prisustvovao i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …