Profesor dr Danica Grujičić: prvi ministar zdravlja koji je posetio Dom zdravlja “Osečina”

Na poziv Opštine Osečina, ministarka zdravlja prof.dr Danica Grujičić danas je posetila Dom zdravlja “Osečina.

Zajedno sa predsednikom opštine Nikolom Tomićem, direktorom Doma zdravlja Osečina, Dušanom Milovanovićem i doktorkom Jelenom Milutinović obišla je prostorije laboratorije, ginekologije, zubno, pedijatriju, rendgen sluzbu, opštu medicinu, vozni park i pri tome razgovarala sa zaposlenima. Nakon obilaska ustanove u Osečini, posetila je i Zdravstvenu stanicu u Peckoj.

Ministarka Grujičić je izrazila zadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi Dom zdravlja, programima skrining metoda, procentom vakcinacije dece i upoznala se sa daljim planovima uprave u cilju unapređenja uslova rada i pruzanja usluga pacijentima.

Istakla je da se Ministarstvo zdravlja u prethodnom periodu nije previše zalagalo za primarnu zaštitu ali da mora pružiti finansijsku podršku domovima zdravlja, naročito pomoć prilikom zapošljavanja mladih kadrova i nabavke medicinske  opreme.

Takodje je izrazila veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi koja je u prethodnom periodu dosta uložila u rekonstrukciju i obnovu zgrada Doma zdravlja Osečina i zdravstvene stanice u Peckoj.

https://youtu.be/rylfgYWGpJM

Check Also

Razdragani mališani pokazali humanost na prvom “Čep festu” u Osečini

Udruženje Čep za hendikep u saradnji sa Obrazovno -vaspitnim centrom “Braća Nedić, Predškolskom ustanovom ”Lane” …