Dečji karneval i svečani defile-zabava za sve

U toku Sajma šljiva osim na ljubitelje šljiva, rakije i proizvoda od šljive, misli se i na najmladje, tako da su organizovani i zabavni programi.

Predškolska ustanova “Lane” organizovala je dečiji karneval. Jednorog, klovn i mađioničar kroz interaktivni scensko – animatorski nastup upotpunili su program Dečjeg karnevala. Pored animatora sa svojim programom nastupile su i srednja vaspitna, starija vaspitna grupa kao i pripremno predškolska grupa PU “Lane” koja je i otvorila karneval.

Kako tradicija nalaže i ove godine organizovan je svečani defile, koji je činilo oko 500 učesnika, 260 gostiju iz Srbije i BiH, i isto toliko dece iz opštine Osečina. Ulicama Osečine na čelu defilea bila je Kraljica šljive, prelepa Osečinka, Kristina Pantić. Ona je sa Radojem, maskotom Sajma prodefilovala u fijakeru. Ove godine po prvi put u defileu je učestvovao i Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova ispred kojih su tempo diktirale apatinske mažoretkinje.

Dalje u defileu su bili prinčevi i princeze iz PU “Lane” Osečina, devojke i momci u starogradskim haljinama i odelima, Udruženje “Beli orlovi”, zanimljivi Štulaši Nemanja Mirić i Bianca Diaconu, diznijeve princeze iz Šapca.

Najbrojniji u defileu su mladi sportisti Osečine-fudbaleri, karatisti, odbojkaši, košarkaši koji su sa svojim trenerima podržali defile, kao i polaznici Škole glume pri Narodnoj biblioteci Osečina sa zaposlenima.

Kulturno umetnička društva – “Braća Nedić” Osečina, “Mladost” Pecka, Centar za očuvanje kulture i tradicije “Jevrem Obrenović” Šabac, KUD iz Slovenije, “Abrašević” Valjevo, “Napredak” Doboj, Donja Grapska, “Panonija” Tuzla, “Izvor” Stari Banovci.

Na kraju svečane povorke u voziću “Ćira” bili su najmlađi učesnici iz PU “Lane” sa svojim vaspitačima.

Fotografije sa defilea i nastupa:

Check Also

Sportski centar Dom zdravlja Nis petrol odbranio titulu na Radnickim sportskim igrama 2024.

Završene su Radničke Sportske igre 2024. godine u malom fudbalu za muškarce. Naši sugradjani mogli …