КNJIGOGNJURAC – VODIČ ZA LETNJE ČITANJE!

U suorganizaciji Narodne biblioteke Osečina i Sportskog centara Osečina realizovana je letnja akcija čitanja pod nazivom „Кnjigognjurac-vodič za letnje čitanje“. Program je trajao od 22. jula do 8. avgusta, svakim radnim danom u periodu od 11 do 14 sati. Štand odnosno polica sa knjigama bila je postavljena pored ulaza na bazen. Кnjiga, časopis ili novine mogli su da se pozajme uz člansku kartu biblioteke ili lični dokument. Za nove članove bio je i popust za učlanjenje.

Ljubiteljima pisane reči bili su na raspolaganju aktuelni naslovi, stripovi,časopisi, dnevna štampa. Mislili smo na sve starsosne strukture, kako decu tako i odrasle. Među odraslima najčešće je pozajmljivana dnevna štampa i časopisi, dok kod dece je bio najtraženiji Mali Politikin Zabavnik,a među najmlađima knjiga BUĆ-BUĆ koja je od nepromočivog materijala i deca su mogla da je listaju u vodi.

Putokaz od Biblioteke do bazena bio je prostor na kome su se taložili prijatni doživljaji pročitanih knjiga, koje su naši korisnici „poneli“.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …