PRIJEM ZA NAJBOLjE ĐAKE OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA

Danas je u opštini Osečina upriličen prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola, učenike nosioce Vukove diplome i učenike koji su ostvarili rezultate na republičkim takmičenjima.

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić sa saradnicima čestitao je učenicima na postignutim rezultima i uspehu koji su ostvarili tokom školovanja. U razgovoru sa učenicima potvrđen je njihov trud, rad i zalaganje upisom u srednju školu i na fakultet.

“Čast je biti u društvu najboljih, dece koja su naša sadašnjost i budućnost, čuti njihovo zapažanje i planove za dalji obrazovni razvoj.
Takođe, ponosan sam što Vaspitno-obrazovni centar „Braća Nedić“ i OŠ „Vojvoda Mišić“ kvalitetno realizuju nastavni plan i program, što zajedno planiramo i doprinosimo unapređenje uslova u kojima se deca školuju. Obrazovanje je važan stub svakog društva i stoga nastojimo da unapredimo i pomognemo razvoj obrazovnih ustanova u našoj opštini”, izjavio je predsednik opštine.

Đaci genercije za 2021/2022. god. su:

  1. Jefimija Kostić 8/2 OVC „Braća Nedić“;
  2. Luka Savić OŠ „Vojvoda Mišić“;
  3. Dušica Ranković, komercijalista OVC „Braća Nedić“.

Nosioci Vukove diplome za 2021/2022. god. su:

1.Jefimija Kostić;

2. Magdalena Krstić;

3. Mihailo Petrović;

4. Katarina Malešević – Valjevska gimnazija;

5. Luka Rabat- Poljoprivredna škola;

Republička takmičenja:

1. Jefimija Kostić – drugo mesto iz biologije;

2. Marija Simić 4/7 treće mesto na republičkom takmičenju Ugostiteljsko-turističkih škola za učenike četvrtog stepena u disciplini Priprema jela, Ekonomska škola Šabac;

3. Luka Rabat – treće mesto u oblasti veterinarske medicine.

Đaci generacije i nosioci Vukove diplome, nagrađeni su tabletom i knjigom u drvenoj kutiji sa gravurom. Učenici koji su ostvarili rezultate na republičkom takmičenju nagrađeni su knjigom.

Predsednik opštine poželeo je deci puno uspeha u daljem školovanju, da steknu kako formalno, tako i neformalno obrazovanje, i da se po mogućnosti vrate u Osečinu i svojim znanjem učestvuju u kreiranju razvoja lokalne zajednice.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …