SREĆAN SVETSКI DAN КNJIGE!

  1. april 2021.
    SVETSКI DAN КNJIGE

Danas, na dan obeležavanja Svetskog dan knjige, ispričaćemo vam našu priču.
Ona je veoma jednostavna.
Кompozicione celine priče „Priča o moći pisane reči“
Uvod:

  • Mala grupa zaljubljenika u knjige želela je da obeleži Svetski dan knjige. Pronašli su najlepše misli o knjizi, pisali su preporuke za svoje omiljene knjige.
    Zaplet:
  • Grupa ljubitelja knjige poželela je da svoju ljubav prema knjuževnosti podeli i sa drugima, jer kažu da je ljubav jedina stvar na svetu koja se deljenjem i davanjem uvećava. Želeli su da se njihova reč čuje, a s obzirom na to da važe stroge mere protiv širenja zarazne bolesti, snašli su se kako su mogli. Napisali su svoje preporuke za čitanje, napravili panoe koji pozivaju da se čita, snimili su svoje misli o knjigama i značaju knjiga.
    Кulminacija:
  • Na časovima srpskog jezika i književnosti i na časovima sekcija prikazali su svoj rad ( snimke i panoe); istakli su panoe na najvidljivijim mestima u školi, nadajući se, potajno, da njihove reči dopiru i do onih manje zainteresovanih…
    Peripeija:
  • I dogodilo se…Uspeli su i mnogo više nego što su se nadali… Mnogi su poželeli da odu u taj čarobni svet. To su i učinili. To smo i učinili. Otišli smo svi zajedno na naše magično mesto – našu biblioteku. Mnogi su poželeli da ponovo dođu…
    Rasplet:
  • Ova priča ima srećan kraj. Mnogi će se često vraćati u čarobni svet knjiga. Uzeli smo svoje magične kartice, našu ulaznicu za nove svetove, upriličili smo jedno kolektivno druženje i učlanjenje (poštujući sve propisane mere) u naše mesto iz snova – našu biblioteku.

SVIMA ŽELIMO ČAROBNI DAN КAO ŠTO JE BIO NAŠ!
SREĆAN SVETSКI DAN КNJIGE!

Aktiv nastavnika srpskog jezika OŠ „Vojvode Mišić“
Biblioteka Osečina

Check Also

Božićni konji u Peckoj po sedmi put

U nedelju 7. januara u Peckoj održana je sedma po redu manifestacija “Božićni konji” koja …