OBILAZAK ROMSKOG NASELjA I POTPISIVANjE MEMORANDUMA O SARADNjI

U okviru plana i programa obilaska romskih naselja širom Srbije, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, posetio je sa najbližim saradnicima opštinu Osečina.

Na radnom sastanku u kabinetu, potpisan je Memorandum o saradnji između Opštine Osečina i Nacionalnog saveta. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji ozvaničena je već uspešna saradnja između dveju institucija, a u narednom periodu očekuju se i konkretna rešenja za dugogodišnji problem vodosnabdevanja u Selu Konjic, koji je pretežno naseljen romskim stanovništvom.

Nakon radnog sastanka i potpisivanja Memoranduma o saradnji, delegacije Opštine i Nacionalnog saveta posetili su prigradsko naselje Konjic u kojem živi više od 70 romskih porodica i razgovarali sa meštanima.

“U narednom periodu, zajedno ćemo raditi u privlačenju investicija i donacija koje imaju za cilj unapređenje putne i komunalne infrastrukture u romskom naselju i inkluzije Roma u celosti”, izjavio je predsednik opštine.

Pored predsednika opštine Nikole Tomića, delegaciju opštine činili su zamenica predsednika Biljana Mićić, pomoćnica Zorica Pavlović i koordinator za romska pitanja, Siniša Muratović.

Delegaciju Nacionalnog saveta predvodio je predsednik Dalibor Nakić, a činili su je i predsednica Izvršnog odbora, Pava Čabrilovski, predsednik Kulturnog centra Roma u Pančevu i član Nacionalnog saveta Stevan Jovanović i generalni sekretar Dejan Vlajković.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …