Izadji na referendum, zaokruži “DA”

Sve je spremno da se u nedelju 16. januara 2022. godine u vremenu od 07:00 do 20:00 časova na 21 glasačkom mestu u opštini Osečina, glasa na Referendumu o promeni Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe.

“Poštovani građani,
Pozivam vas da u nedelju 16. januara, izađete na republički Referendum o izmenama Ustava Republike Srbije i da na glasačkom listiću zaokružite „DA“.
Važno je istaći da Akt o promeni Ustava se isključivo odnosi na pravosuđe i njime se NE menjaju drugi delovi Ustava.
Zaokruživanjem „DA“ na glasačkom listiću dajemo glas za opstanak Srbije na evropskom putu, zaokruživanjem “DA” zaista ćemo pokušati da imamo nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo, zaokruživanjem “DA” izmestićemo pravosuđe i rad tužilaštva iz svih državnih organa, da eksperti i ljudi koji imaju poverenje sudija i tužilaca budu ti koji će odlučivati o najvažnijim postavljenju u našem pravosuđu.
Zaokruživanjem “DA” uvek ćemo moći da se ponosimo nezavisnim pravosuđem i samostalnim tužilaštvom.
Za izmenu Akta o promeni Ustava zalaže se državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem, Vladom Republike Srbije, predsednikom Narodne skupštine.
Pozivam građane da u skladu sa propisanim postupkom za izmenu Ustava, izađu na referendum, koji će se održati 16.januara 2022. godine, u periodu od 7,00 do 20,00 časova, i zaokruže „DA“ zato što referendum nije ni partijski ni politički.
Referendum je važno državno pitanje na koje treba potvrdno da odgovorimo kako bi Srbija nastavila svoj put napretka i razvoja”, izjavio je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …