Izadji na referendum, zaokruži “DA”

Sve je spremno da se u nedelju 16. januara 2022. godine u vremenu od 07:00 do 20:00 časova na 21 glasačkom mestu u opštini Osečina, glasa na Referendumu o promeni Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe.

“Poštovani građani,
Pozivam vas da u nedelju 16. januara, izađete na republički Referendum o izmenama Ustava Republike Srbije i da na glasačkom listiću zaokružite „DA“.
Važno je istaći da Akt o promeni Ustava se isključivo odnosi na pravosuđe i njime se NE menjaju drugi delovi Ustava.
Zaokruživanjem „DA“ na glasačkom listiću dajemo glas za opstanak Srbije na evropskom putu, zaokruživanjem “DA” zaista ćemo pokušati da imamo nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo, zaokruživanjem “DA” izmestićemo pravosuđe i rad tužilaštva iz svih državnih organa, da eksperti i ljudi koji imaju poverenje sudija i tužilaca budu ti koji će odlučivati o najvažnijim postavljenju u našem pravosuđu.
Zaokruživanjem “DA” uvek ćemo moći da se ponosimo nezavisnim pravosuđem i samostalnim tužilaštvom.
Za izmenu Akta o promeni Ustava zalaže se državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem, Vladom Republike Srbije, predsednikom Narodne skupštine.
Pozivam građane da u skladu sa propisanim postupkom za izmenu Ustava, izađu na referendum, koji će se održati 16.januara 2022. godine, u periodu od 7,00 do 20,00 časova, i zaokruže „DA“ zato što referendum nije ni partijski ni politički.
Referendum je važno državno pitanje na koje treba potvrdno da odgovorimo kako bi Srbija nastavila svoj put napretka i razvoja”, izjavio je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …