Saopštenje direktora TO “Podgorina” Osečina

“Pozivajući se na Saopštenje predsednika opštine Osečina u vezi gnusnih laži i obmane koje GG “Pokreni se” već duži vremenski period plasira u javnosti, kao direktor TO “Podgorina” primoran sam da dodam još neke činjenice koje se tiču održavanja koncerta Dragane Mirković .

Prvobitni predlog koji je iznet pred Organizacioni odbor Sajma šljiva bio je da koncert za građane bude besplatan, a onda je  08.08.2021. godine predsednik opštine predložio da se ulaznice za koncert naplaćuju, te da DEO novca ide u humanitarne svrhe.
Tokom iznošenja ideja, bilo je predloga da sav prihod ide u humanitarne svrhe, zatim da koncerta ne bude i da ceo iznos bude preusmeren za lečenje teško bolesne dece sa naše teritorije. Dakle, tako posluju odgovorni ljudi, slušaju druge i traže najbolje rešenje.
Za sve gore izneto postoje dokazi.
Nakon izjašnjavanja članova odbora, među kojima su i članovi  GG „Pokreni se“, dogovorili smo da se ulaznica naplaćuje 200,00 dinara, a da se deo novca preusmeri za lečenje dece. Takođe, složili smo se i da deca mlađa od 12 godina ne plaćaju kartu.
Svako ko se taj vikend tokom Sajma šljiva zatekao u Osečini, upoznat je da je sva tri dana Sajma padala kiša, naročito u petak pred sporni koncert. Kiša je toliko padala da je sama Dragana na svom instagram profilu objavila da se koncert odlaže. O muci i ubeđivanju pevačice i njenog menadžera da se koncert ipak održi, pored predsednika opštine Nikole Tomića i mene , bili su upoznati Dušan Vučićević,  Miodrag Stanišić, Suzana Gligorić i drugi prisutni članovi Organizacionog odbora.
Prodaja karata je organizovana na nekoliko punktova, ali kada je gošća odlučila  da koncert ipak održi, doneta je odluka da se prodaja obustavi i svi koji su čekali da kupe kartu uđu na koncert besplatno.

Zbog toga je broj prodatih karti mnogo manji nego što je bilo prisutnih na koncertu.
Posle dva sata kašnjenja koncert je održan, a prema procenama, bio je jedan od najboljih i najposećenijih u istoriji Sajma šljiva, što je i sama Dragana objavila, a svi mediji preneli njene utiske. 
Sav prihod od prodatih karata je 08.11.2021.godine uplaćen na račun opštine.
Kao što je predsednik opštine već i naveo Odlukom Veća ceo ovaj iznos će prvim rebalansom u 2022. godini biti preusmeren Centru za socijalni rad „Napredak“ u Osečini.

Na kraju bih dodao da je sramno iznositi laži, manipulisati javnošću zarad političkih poena, a naročito za to koristiti Sajam šljiva, manifestaciju koja treba sve da nas okupi, i u čijoj orgnizaciji svi učestvujemo. “

Direktor TO “Podgorina”

Dragan Popović

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …