Saopštenje predsednika opštine Osečina: Grupa gradjana vodi politiku laži i obmane javnosti

“Povodom sve učestalijih napada Grupe građana „Pokreni se“ i tendencioznog dezavuisanja javnosti po pitanju rada Opštine Osečina i njenog predsednika, zarad istine koju građani treba da znaju, obraćam se saopštenjem i molim da ga prenesete u celosti:

U više navrata Grupa građana ”Pokreni se” iznosila je neistine oko koncerta organizovanog u okviru ovogodišnjeg Sajma šljiva, optužujući opštinsko rukovodstvo, bez dokaza i argumenata što je krivično delo jer se temelji na neproverenim informacijama, paušalnim i kuloarskim pričama.
Na te neistine nisam reagovao, jer za razliku od kolega iz Grupe građana, koji inače sede u kancelariji zgrade opštine, na nekih desetak metara od mog kabineta, moj tim i ja se bavimo konkretnim temama za unapređenja života građana za šta smo plaćeni novcem građana Osečine. Za politiku rada i reda zalaže se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nastojimo da se to vidi u svakoj jedinici loklane samouprave.
Odluku o koncertu doneo je Organizacioni odbor Sajma šljiva u kojem, između ostalih sede članovi i simpatizeri GG „Pokreni se“, kao što su bivši načelnik Opštinske uprave Milan Urošević, Miodrag Stanišić, Ana Vasiljević i drugi. To implicira da, ako se mešaju u svoj posao, odlično znaju kakve odluke su predlagali i izglasavali, a ako su odgovorni, samosvesni i čestiti, nastojali su da te odluke budu u interesu lokalne zajednice. Ili nisu?!
Ukoliko rade u interesu svojih građana, a ja želim da verujem da je njihova namera časna, svojim uticajem i autoritetom u Organizacionom odboru bili su dužni da spreče eventualne mahinacije i zloupotrebe. Ako su za to znali, a nisu reagovali, onda je to opet krivično delo za koje sledi krivična odgovornost po zakonima naše zemlje.
Zarad istine, svi zajedno smo se usaglasili da prihod od prodatih ulaznica bude uplaćen za lečenje bolesne dece Osečine.
Od prodatih karata prihodovali smo 418.000,00 dinara, koje je TO „Podgorina“ uplatila na račun opštine 08.11.2021. godine za šta postoji uredna dokumentacija. Ceo ovaj iznos, u skladu sa dogovorom, prvim rebalansom u 2022. godini biće preusmeren Centru za socijalni rad „Napredak“ u Osečini, kojim će dalje raspolagati u skladu sa potrebama dece sa ovog područja.
Možda vam je to promaklo jer ste Oragnizacioni odbor tih dana koristili za ličnu promociju i mimo protokola zloupotrebili u političke svrhe. Umesto da se bavite organizacijom sajma, vi ste doveli lokalnog političara Nebojšu Zelenovića da promoviše svoju politiku. Pritom ste u nepriliku doveli izlagače i posetioce jer nisu želeli da se slikaju sa njim, a bili su prinuđeni da vas ispoštuju jer ste deo Organizacionog odbora. To je vaša politika i vaši politički dometi.
Razumem vašu brigu jer i dalje živite u ubeđenju da se javnim novcem može raspolagati i manipulisati kako ste to vi radili. Međutim, moram vas razočarati, jer dok sam ja na čelu opštine neću dozvoliti da se jedan jedini dinar nenamenski potroši, a pogotovo na uštrb deci, bolesnim i nemoćnim! To je politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na šta smo posebno ponosni.
Kada već pominjem prethodnu protivzakonitu praksu, onda da je potkrepim činjenicama. Naime, koncert Riblje čorbe iz 2007. godine još uvek nije plaćen, odnosno, završio je u nečijim džepovima, ali ne u skladu sa namenom.
U duhu dobre socijalne prakse, domaćinskog ponašanja i raspolaganja novcem građana opštine Osečina i ove godine neće biti postavljena novogodišnja rasveta, a iznos namenjen za kićenje preusmerićemo Centru za socijalni rad za bolesnu decu.
Sva sredstva koja su ostala neizvršena sa pozicije reprezentacije predsednika opštine u 2021. godini, Odlukom Veća, su usmerena za kupovinu novogodišnjih paketića deci iz Predškolske ustanove „Lane“, kao i za decu i mlade sa posebnim potrebama.
Ponosan sam na činjenicu da smo od 2020. godine do danas u naše tri ustanove zaposlili tri lica sa invaliditetom, za šta moji prethodnici nikada pre nisu imali sluha. Ali, tim potezom, ne samo da nisu imali empatiju, već su činili štetu budžetu i plaćali penale državi.
I na kraju, uveravam vas da me nijedna teška reč neće zaustaviti da i dalje savesno i pošteno obavljam svoj posao, lično i u ime onih koje predstavljam pomažem ljudima kojima je pomoć najpotrebnija, jer kao što je rekao Patrijarh Pavle „Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima“.”

PREDSEDNIK OPŠTINE OSEČINA

Nikola Tomić

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …