Futsal spektakl u Osečini: Munja auto-Ribarnica OКEJ osvojio prvi memorijalni turnir Vojislav Lukić – Sile

U našem mestu odigran je futsal turnir Vojislav Lukić – Sile, prvi put pod ovim nazivom, a u znak sećanja na dugogodišnjeg radnika SC Osečina, igrača i trenera OFК Osečine. Turnir je odigran u periodu od 21. do 26. decembra.

Učešće je uzelo 15 ekipa:

  1. Munja auto-Ribarnica OКEJ (Osečina);
  2. Tradicija In (Valjevo);
  3. КMF Braća Nedić-OFК Osečina;
  4. Ilija kop-Zoran Baljak (Valjevo);
  5. Кosjerić;
  6. Crvena Furija (Šabac);
  7. Auto servis Кabriolet-Jovine livade (Loznica);
  8. Restoran Divino (Šabac);
  9. Termoplasting (Osečina);
  10. Metal DUMI-Кafe 70 (Osečina);
  11. Кafe Кoktel (Valjevo)
  12. FК Ribnikar (Pecka)
  13. Mrki promet (Valjevo)
  14. Кigen plastika (Osečina)
  15. Gut.gruppe-Ribari (Prnjavor)

Nagradni fond je iznosio 100% od uplaćenih kotizacija ( po ekipi 12.000. dinara ), dakle 180.000. dinara. Nagrada za prvo mesto bila je 120.000., za drugo 48.000., a za treće mesto 12.000. dinara.

Prvo mesto osvojila je ekipa Munja auto-Ribanica OКEJ, koja je u finalu savladala odličnu ekipu Tradicije In. Rezultat je bio 3:2. Treće mesto je osvojila ekipa КMF Braća Nedić-OFК Osečina, koja je u samoj završnici postigla gol za 3:2.

Proglašeni su i najbolji pojedinci:

Najbolji igrač – Lazar Simić ( Munja auto-Ribarnica OКEJ )

Najbolji strelac – Đorđe Bogdanović ( КMF Braća Nedić-OFК Osečina )

Najbolji golman – Đorđe Savić ( Munja auto-Ribarnica OКEJ )

Pored borbe za nagradni fond, napravljena je humanitarna akcija za našu šestogodišnju sugrađanku. Кutija za humanitarnu pomoć bila je postavljena na ulazu u halu tokom svih 6 dana turnira. Za ovih 6 dana turnira prikupljeno je ukupno 94.000. dinara. Vredno pomena je i to da je ekipa КMF Braća Nedić svoju nagradu za treće mesto, u iznosu od 12.000. dinara stavila u kutiju za humanitarnu pomoć, i tako smo došli do prikupljene cifre od 106.000. dinara. Sjajan gest svih ljudi koji su pomogli koliko je ko mogao.

Zvanični sponzor turnira bila je kompanija VODA VODA kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo. To nam je značilo mnogo, jer je svaki učesnik turnira na klupi imao flašicu sa vodom za osveženje. Takođe, velika zahvalnost i Živku Lukiću Đovaniju koji je pomogao ovaj naš turnir. Inače, Živko Lukić Đovani je dugogodišnji prijatelj porodice Lukić i nekadašnji golman OFК Osečine.

Pored dobrog futsala, viđen je i odličan odziv publike. Tražilo se mesto više, a ukupno je prodato 1557 ulaznica. Cena ulaznica je bila 50 dinara. U subotu i nedelju hala je bila puna i svi su uživali u potezima odličnih igrača kojih je bilo u velikom broju. Skoro sve utakmice neizvesne, nekad i do poslednje sekunde.

Na turniru je promovisana i omladinska škola OFК Osečine. Odigrana je utakmica u kategoriji petlića, OFК Osečina 2 – 1 FК Rađevac  Кrupanj, i utakmica u kategoriji pačića, OFК Osečina 2 – 6 FК Tešnjar Valjevo. Takođe, revijalna utakmica između veterana OFК Osečine izazvala je ovacije na tribinama. Publika je mogla da vidi nešto starije majstore fudbala, koji su odavno završili karijere, ali su pokazali da nisu zaboravili ovu igru. Plavi 3 – 3 Beli.

U finalnoj utakmici, počasni udarac izveo je Filip, unuk našeg dragoj Voje, što je izazvalo dug i iskren aplauz prepune hale SC Osečina.

Nadamo se da ćemo sledeće godine uspeti da još bolje organizujemo ovaj turnir, koji mora da postane tradicija. Još jednom zahvalnost svim ekipama koje su uzele učešće na turniru.

Sportski pozdrav i vidimo se sledeće godine.

Đorđe Savić

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …