„Brojčanik“ Mira Vuksanovića dobitnik Ljubine nagrade

Кolektiv Narodne biblioteke Osečina bio je deo programa u Brankovini, gde je u organizaciji Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ dodeljena nagrada za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2020/2021. godini, a ovogodišnji laureat je Miro Vuksanović za delo „Brojčanik – putopisni dnevnici“.
Nagrada koja se sastoji od Svečane povelje i novčanog dela, koja je ustanovljena 2014. godine, laureatu je uručila direktorka MB „Ljubomir Nenadović“ Violeta Milošević. Prvi put je dodeljena Milosavu Saviću za knjigu „Dolina srpskih kraljeva“.

Profesor dr Mihailo Pantić, član žirija, obratio se konstatacijom da“svako ko voli i razume književnost zna da je putopis najstabilniji, gotovo nepromenljivi prozni oblik…“
Dodeli nagrada su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, koje je i ove godine podržalo manifestaciju. NBS, UB „Svetozar Marković“, Matice srpske, predstavnici biblioteka, profesori i učenici filološkog smera Valjevske gimnazije i OŠ „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine , kao i predstavnici institucija, mediji i građani.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …