OPŠTINA OSEČINA URUČILA RADNE LISTOVE PREDŠKOLCIMA

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, pomoćnica predsednika za društvene delatnosti, Zorica Pavlović i direktorka Predškolske ustanove „Lane“, Dušica Grujičić, priredili su podelu radnih listova za predškolce.

Opština Osečina po prvi put sprovodi akciju besplatnih knjiga za decu koja su obuhvaćena pripremnim predškolskim programom. U radnoj 2021/2022. godini 75 predškolaca je na teritoriji opštine Osečina.
U obraćanju predsednika Nikole Tomića, naglašena je podrška deci i porodici, kroz sistemske mere koje doprinose stvaranju jednakih mogućnosti za učenje i razvoj dece.


„Dragi naši predškolci, najmlađi građani, želim vam da u radosti, dobrom zdravlju i društvu svojih vršnjaka, ispunite stranice ovih knjiga, da steknete znanje, sposobnosti i veštine koje će vam koristiti u budućem životu.
Ulaskom u vašu ustanovu, zapazio sam da imate dobre uslove za boravak, da je svaki deo prostora ispunjen vašim radovima, zajedničkim produktima vas, vaših roditelja i vaspitača.
Želim vam da ostanete radoznali, veseli, uporni, znatiželjni, da istražujete, da se družite, stvarate i uvažavate, a na nama odraslim je da omogućimo uslove u kojima ćete odrastati zdravi, srećni i zadovoljni“, izjavio je predsednik Tomić.

Pomoćnica predsednika, Zorica Pavlović je čestitala deci polazak u pripremni predškolski program i ukazala na činjenicu da bez dobrog osnova kao što je predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ne možemo očekivati dobar dalji razvoj dece. Pitanje dobrog predškolskog vaspitanja i obrazovanja je pitanje opstanka društva. Ono što uložimo u rani razvoj je trajno i vredno, to je garancija dobre i uspešne budućnosti pojedinca, porodice i društva. Današnji poklon za decu je znak da opština Osečina prepoznaje značaj ranog razvoja i značaj predškolskog vaspitanja koje u Osečini postoji od 1982. godine.

Direktorka PU „Lane“ i vaspitači su se zahvalile rukovodstvu opštine i izrazile zdovoljstvo što opština pruža podršku za sve zahteve i predloge za unapređenje Predškolske ustanove.
U narednim danima biće podeljeni radni listovi za sve predškolce sa teritorije opštine Osečina.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …