Uklonimo deponije, posadimo cvet

Opština Osečina dobila je sredstva po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja u 2021. godini, koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, a koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih samouprava i gradskim opštinama u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divljih deponija.


“Za realizaciju projekta “Uklonimo deponije, posadimo cvet” dodeljena su sredstva u iznosu od milion dinara.
Zaštita životne sredine je prioritet, oblast koju je potrebno razvijati i unapređivati svakodnevnim aktivnostima.
Očekujemo u narednom periodu da ćemo zajedničkim učešćem svih građana, doprineti razvoju i širenju svesti dobrobiti zdrave i čiste sredine. Svest pojedinca je veoma važna, i kao takva ima snagu da promeni celokupni izgled životnog prostora. Javne ustanove i preduzeća, uređenjem dvorišta daju primer očuvanja prirode. Takođe, javne površine su mesta koja svi koristimo i o kojima moramo da brinemo”, istakao je predsednik opštine Nikola Tomić.

Razvoj svesti stanovništva o zaštiti životne sredine podržan je brojnim akcijama u našoj opštini sa najmlađima, od sadnje sadnica belog jasena i obeležavanja značajnih datuma.
Po rečima nadležnih u narednom periodu biće sprovedene aktivnosti uklanjanja divljih deponija i uređenja zemljišta zelenilom i sadnicama.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …