Obećanje ispunjeno: Uvećana novčana pomoć porodiljama za drugo, četvrto i svako naredno dete

Danas je u sali Narodne biblioteke Osečina, predsednik opštine Nikola Tomić, dodelio autosedišta i jednokratnu novčanu pomoć roditeljima dece koja su rođena od početka tekuće godine, a imaju prebivalište na teritoriji opštine Osečina. Na osnovu podnetih zahteva, od 1. januara do 30. juna novčanu pomoć su dobili roditelji 31 bebe.

Kako je na dodeli novčane pomoći u januaru 2021. god. predsednik opštine najavio da će se novčana pomoć za drugo, četvrto i svako naredno dete uvećati, ovo obećanje je ispunjeno, tako da su danas roditelji prvorođenog deteta dobili novčanu pomoć u iznosu od 50% prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u odnosu na mesec isplate, za drugo dete 75% od prosečne mesečne zarade, za treće dete u iznosu od jedne prosečne mesečne zarade, a za četvrto, peto i svako naredno dete više za 20% u odnosu na prethodno rođeno dete.

„Jedini način da naša opština opstane i da se broj stanovnika poveća je da imamo što više dece, da poboljšamo privredni razvoj opštine i opšte uslove života stanovnika-puteve, struju, vodu i ostalo kako bi mladi ljudi ostali ovde u svom mestu, u svojim selima. Opština Osečina je preduzela niz mera za unapređenje socijalne politike i to su pored dodele jednokratne novčane pomoći porodiljama i podela ausedišta za decu radi unapređenja bezbednosti na putevima; zatim besplatne knjige za prvi razred osnovne i srednje škole; besplatan boravak na bazenima za decu osnovnog obrazovanja; besplatan boravak u vrtiću za svako treće dete, decu sa invaliditetom, decu samohranih roditelja i decu sa predlogom centra za socijalni rad;  besplatan prevoz učenika osnovnog obrazovanja; dodela paketića za decu sa invaliditetom; sredstva od novogodišnje rasvete su prvi put ove godine preusmerena na lečenje dece sa invaliditetom i teškim bolestima i tu praksu ćemo nastaviti i ove godine. U narednom periodu ćemo raditi na tome da se na još neki način pomogne roditeljima sa više dece, jer deca su naše jedino i pravo blago“, istakao je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Podeli novčane pomoći prethodila je prezantacija o pravilnoj upotrebi i neophodnosti korišćenja autosedišta. Nabavka autosedišta je jedna od mera unapređenja bezbednosti saobraćaja koja se finansira preko fonda za Bezbednost saobraćaja od naplaćenih prekršaja u saobraćaju.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …