POSETA DIREKTORA PATRIJARŠIJSKE UPRAVNE KANCELARIJE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

U nedelju, 30. maja 2021. godine, Hram Uspenja Presvete Bogorodice u varošici Peckoj, posetio je visokoprečasni Otac Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije Srpske pravoslavne crkve.
Nakon odslužene Svete liturgije u Hramu upriličen je razgovor Oca Stojadina sa sveštenstvom Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u varošici Peckoj, visokoprečasnim Ocima Budimirom Stevanovićem i Jovanom Polićem, kao i predsednikom SO Osečina Svetozarom Gačićem.
Dogovoreno je da se Opština Osečina uključi u izradu kapitalnog dela o Prvom svetskom ratu koje će izdati Eparhija Šabačka Srpske pravoslavne crkve.

Inače, Hram u Peckoj je spomen kosturnica u kojoj se nalaze mošti ratnika koji su svoje živote dali za Svetu veru pravoslavnu i svoju otadžbinu Srbiju, a u porti Hrama se nalazi spomenik herojima Druge Moravske divizije, kao i spomenik Vladisavu Ribnikaru, pa je varošica Pecka simbolično pravo mesto za razgovore na temu Prvog svetskog rata, naglasio je predsednik SO Osečina, Svetozar Gačić.
Takođe, predsednik Gačić je istakao zadovoljstvo i čast što je imao priliku da razgovara sa visokoprečasnim Ocem Stojadinom.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …