POSETA DIREKTORA PATRIJARŠIJSKE UPRAVNE KANCELARIJE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

U nedelju, 30. maja 2021. godine, Hram Uspenja Presvete Bogorodice u varošici Peckoj, posetio je visokoprečasni Otac Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije Srpske pravoslavne crkve.
Nakon odslužene Svete liturgije u Hramu upriličen je razgovor Oca Stojadina sa sveštenstvom Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u varošici Peckoj, visokoprečasnim Ocima Budimirom Stevanovićem i Jovanom Polićem, kao i predsednikom SO Osečina Svetozarom Gačićem.
Dogovoreno je da se Opština Osečina uključi u izradu kapitalnog dela o Prvom svetskom ratu koje će izdati Eparhija Šabačka Srpske pravoslavne crkve.

Inače, Hram u Peckoj je spomen kosturnica u kojoj se nalaze mošti ratnika koji su svoje živote dali za Svetu veru pravoslavnu i svoju otadžbinu Srbiju, a u porti Hrama se nalazi spomenik herojima Druge Moravske divizije, kao i spomenik Vladisavu Ribnikaru, pa je varošica Pecka simbolično pravo mesto za razgovore na temu Prvog svetskog rata, naglasio je predsednik SO Osečina, Svetozar Gačić.
Takođe, predsednik Gačić je istakao zadovoljstvo i čast što je imao priliku da razgovara sa visokoprečasnim Ocem Stojadinom.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …