Biciklistički kolaps u Peckoj: “MTB Putevi Sokola” okupio 260 biciklista iz zemlje i inostranstva

U nedelju, 30. maja, 260 učesnika iz svih krajeva Srbije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Rusije, krenulo je iz Pecke, putevima sokola na šesti MTB maraton, pod sloganom #SrecaImaOblik.

Dve staze, mala od 30 km i velika od 44 km, a obe dinamične, izazovne i atraktivne vodile su učesnike po najlepšim obroncima naše opštine-Proslopu, Miškovcu, Roznju, Petrinoj steni sve do Pecke.

Pobednik 6. MTB maratona u muškoj konkurenciji na velikom maratonu je Ivan Panetlic iz kluba Bela Stena, Kruševac, drugi na cilj pristigao je Milan Lazić iz kluba Ris Cycling Novi Sad, dok je treći stigao Mihajlo Mladenović iz Kragujevca.

U ženskoj kategoriji na velikom maratonu prvo mesto je osvojila Jana Jolović iz kluba Cyclemania, druga je bila Milica Stevanović iz kluba Orlovac MEG, Crna Trava, dok je treće mesto osvojila Ana Stojkanović iz Beograda.

Ovogodišnji maraton otvorio je predsednik opštine Osečina Nikola Tomić sa svojim saradnicima.
“Opština Osečina je ove godine organizatore maratona, podržala sa većim finansijskim sredstvima nego prethodnih godina. Zamisao idejnih tvoraca ove manifestacije, Nenada Ikonića i Mirka Milovanovića se pokazala veoma uspešna  i prisustvo svih lokalnih funkcionera je dokaz da će i narednih godina ovo udruženje u opštini imati podršku i saradnike. Da sreća ima oblik pokazuju svih 260 učesnika ovog maratona”, istakao je predsednik i poželeo svima sreću na stazama i da pobedi najbolji.

Predsednik Udruženja “Putevi Sokola” Nenad Ikonić sa ponosom je istakao da se na ovogodišnji maraton prijavio rekordan broj učesnika i da garantuje dobre staze, prelepe vidike i uzivanje u prirodi.

Maraton je pratilo dobro raspoloženje i puno adrenalina a da svi bezbedno dodju do cilja postarali su se volonteri, kojih je ove godine bilo više nego ranijih godina. Uz okrepu-piće i hranu, bodrili su bicikliste da nastave putevima kroz šume i livade.

Takođe, organizaciji maratona doprineli su i Turistička organizacija „Podgorina, Dom zdravlja Osečina, Narodna biblioteka Osečina, Osnovna škola „Vojvoda Mišić“ Pecka, Javno komunalno preduzeće Osečina i mnogi drugi sponzori.

Link do svih fotografija

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …