SVE IZVESNIJE ODRŽAVANJE SAJMA ŠLJIVA

Šesnaest godina tradicije obeležavanja Sajma šljiva u Osečini i pripreme za Sajam šljiva 2021. godine, bila je tema sastanka koji je organizovao predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Članovi organizacionog odbora su uz uvažavanje trenutnog zdravstvenog stanja stanovništva i popuštanje epidemioloških mera, razmatrali i dali predloge za održavanje ili obeležavanje Sajma šljiva u ovoj godini.

„ Ako uzmemo u obzir poboljšanje epidemiološke situacije, a istovremeno budemo spremni da naše aktivnosti adaptiramo situaciji koja će biti na snazi 27., 28., i 29. avgusta, moramo biti spremni dostojno i sadržajno održati naš tradicionalni Sajam šljiva.

Vreme u kome živimo stavilo je pred nas razne izazove, obeležavali smo slavu samo sa članovima porodice, venčanja sa najbližima, zato se nadamo i verujemo da smo sve teškoće prebrodili i da je vreme da velike i važne datume obeležimo. Opština Osečina je 15. godina bila dobar domaćin i organizator brojnim privrednicima, poljoprivrednicima i saradnicima iz naše zemlje, kao i zemalja iz okruženja. Šljiva kao dominantna voćka našeg kraja, značajan je izvor prihoda naših sugrađana.

Na nama je da to bogatstvo plasiramo dalje, da stvorimo mogućnost izložbenog, reklamnog i prodajnog ambijenta“, naglasio je predsednik Tomić.

Razgovarano je o osnovnim i važnim odrednicama Sajma šljiva, o slabim karikama koje treba ojačati i novim idejama koje treba implementirati.
Sve predloženo u narednim danima detaljno će se razmatrati i prilagoditi situaciji koja bude na snazi u avgustu 2021. godine.

Kako je izgledao Sajam šljive 2019. godine možete pogledati u video snimku ispod:

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …