IMUNIZACIJA DOSTUPNA SVIMA

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i saradnici, održali su sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i koordinatorom za romska pitanja.
Tema sastanka bila je posvećena analizi trenutne epidemiološke situacije i ulozi lokalne samouprave u organizaciji procesa imunizacije protiv Kovid -19.Po rečima dr Jelene Milutinović, do sada je podeljeno 2050 doza vakcina, 1893 doza je primilo Sinofarm vakcinu, 46 Astra zeneka i 113 Fajzerovu.

Prema statistici veliki broj građana koji su primili vakcinu su uglavnom stariji sugrađani. Pre prijema vakcine građani imaju pregled i razgovor sa lekarom.
„Trenutna epidemiološka situacija je stabilna, ima blagog povećanja broja inficiranih u odnosu na raniji period. Redovno se sprovode preventivne mere, dezinfekcija radnih prostora, naročito mesta gde borave deca, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i držanje propisane fizičke distance. Uzimajući u obzir period borbe protiv virusa Kovid-19, kao i procesa imunizacije, moramo se svi uključiti i omogućiti svim zainteresovanim građanima da se prijave za primanje vakcine. Tu prvenstveno mislim na starije od 65. godina, ranjive kategorije, odnosno sve one koji imaju poteškoća u prijavljivanju ili dolasku na vakcinaciju. Da bi pomogli svim građanima, organizovali smo Kol centar koji će građani moći da pozovu i dobiju pomoć prilikom prijavljivanja na portal eUprave. Operateri (volonteri i zaposlena lica opštinske uprave) će pozivati građane i pitati da li im je potrebna pomoć oko prijave, i ukoliko je potrebno, operateri će izvšiti prijavu za zainteresovana lica“, naglasio je predsednik opštine Nikola Tomić.
Donet je zaključak da su pridržavanje mera, disciplina i vakcinacija jedini način da se stanvništvo izbori protiv epidemije. Individualna odgovornost je put koji vodi i stvara kolektivni imunitet. Masovna imunizacija je jedini način da se zaustavi virus Kovid-19.
Broj Kol centra je 064/8136912.

Pozivom na taj broj građani će dobiti pomoć prilikom prijave za vakcinaciju. Operateri ne daju nikakve informacije i mišljenje o vakcinama. Za sva dodatna pitanja građani se mogu obratiti zdravstvenim radnicima Doma zdravlja.

Check Also

Najava preventivnih pregleda po Srbiji za 3. mart od 08-16 časova

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 3. …