Prošao još jedan projekat: Opština Osečina dobila 8 miliona dinara za početak radova na adaptaciji bioskopske sale

Rešenjem Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Opštini Osečina su dodeljena sredstva u iznosu od 5 miliona dinara za početak radova na adaptaciji bioskopske sale i pozornice i 3 miliona dinara za nabavku sedišta za salu Narodne biblioteke Osečina.
Opština je učestvovala na Javnom konkursu „Gradovi u fokusu 2021“, projektom „Kulturno srce Podgorine“, na osnovu koga su i odobrena sredstva.

„Zadovoljan sam što smo posle tri godine dobili sredstva od Ministarstva kulture i što je konačno prepoznat naš trud i rad na očuvanju, zaštiti, predstavljanju i unapređenju kulturnog nasleđa osečinskog kraja. Biblioteka u Osečini na godišnjem nivou realizuje preko 60 programa u čitaonici i bioskopskoj sali za sve starosne strukture stanovništva, i to odlično radi.
Bioskopska sala je u izuzetno lošem stanju jer je krovna konstrukcija dotrajala, a krov prokišnjava, pluta na plafonu je počela da otpada pa samim tim je i nebezbedan prostor, elektroinstalacije su neispravne, zidovi i podne površine su pune vlage, konstantno se ljušti malter i opada fasada. Dobijena sredstva neće biti dovoljna za sve radove, ali bitno je započeti i krenuti. 

Ono što je bitno istaći jeste, da smo ove godine konkurisali na tri javna poziva kod tri ministarstva-za nastavak radova na dogradnji Predškolske ustanove Lane, dogradnji Sportskog centra Osečina i za adaptaciju bioskopske sale i pozornice. Svi projekti su nam prošli i sredstva su opredeljena.
Veoma sam zadovoljan što na ovim projektima rade naši zaposleni u opštini i javnim ustanovama, kojima ovo nije posao po sistematizaciji, i koji pored svojih redovnih poslova veoma aktivno i odgovorno pristupaju ovoj materiji.
Samo zajedničkim snagama i jedinstvom od Osečine možemo napraviti lepo mesto koje ne zaostaje za većim opštinama i gradovima“, istakao je predsednik opštine Nikola Tomić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …