Prošao još jedan projekat: Opština Osečina dobila 8 miliona dinara za početak radova na adaptaciji bioskopske sale

Rešenjem Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Opštini Osečina su dodeljena sredstva u iznosu od 5 miliona dinara za početak radova na adaptaciji bioskopske sale i pozornice i 3 miliona dinara za nabavku sedišta za salu Narodne biblioteke Osečina.
Opština je učestvovala na Javnom konkursu „Gradovi u fokusu 2021“, projektom „Kulturno srce Podgorine“, na osnovu koga su i odobrena sredstva.

„Zadovoljan sam što smo posle tri godine dobili sredstva od Ministarstva kulture i što je konačno prepoznat naš trud i rad na očuvanju, zaštiti, predstavljanju i unapređenju kulturnog nasleđa osečinskog kraja. Biblioteka u Osečini na godišnjem nivou realizuje preko 60 programa u čitaonici i bioskopskoj sali za sve starosne strukture stanovništva, i to odlično radi.
Bioskopska sala je u izuzetno lošem stanju jer je krovna konstrukcija dotrajala, a krov prokišnjava, pluta na plafonu je počela da otpada pa samim tim je i nebezbedan prostor, elektroinstalacije su neispravne, zidovi i podne površine su pune vlage, konstantno se ljušti malter i opada fasada. Dobijena sredstva neće biti dovoljna za sve radove, ali bitno je započeti i krenuti. 

Ono što je bitno istaći jeste, da smo ove godine konkurisali na tri javna poziva kod tri ministarstva-za nastavak radova na dogradnji Predškolske ustanove Lane, dogradnji Sportskog centra Osečina i za adaptaciju bioskopske sale i pozornice. Svi projekti su nam prošli i sredstva su opredeljena.
Veoma sam zadovoljan što na ovim projektima rade naši zaposleni u opštini i javnim ustanovama, kojima ovo nije posao po sistematizaciji, i koji pored svojih redovnih poslova veoma aktivno i odgovorno pristupaju ovoj materiji.
Samo zajedničkim snagama i jedinstvom od Osečine možemo napraviti lepo mesto koje ne zaostaje za većim opštinama i gradovima“, istakao je predsednik opštine Nikola Tomić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …