DAN RUŽIČASTIH MAJICA U OBRAZOVNO-VASPITNOM CENTRU “OSECINA”

Učenici i zaposleni u Obrazovno-vaspitnom centru ,,Osečina“ obeležili su 24. februara Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Naime, ne tako davne 2007. godine počinje obeležavanje ovog dana svake poslednje srede u februaru. Povod za obeležavanje ovog dana je događaj koji se te godine dogodio u Кanadi, dečak po imenu Čarls Meknil bio je izložen vršnjačkom nasilju zbog toga što je obukao roze majicu u znak podrške svojoj majci oboleloj od karcinoma dojke.

Ipak, grupa učenika je odlučila da zaštiti Čarlsa, te su sledećeg dana i učenici i zaposleni obukli roze majice i pripremili niz aktivnosti u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Tako obučeni postali su simbol borbe protiv ovog vida nasilja.

Ovaj dan u našoj školi obeležen je tako što su učenici i zaposleni nosili roze majice i zajedno spremili različite aktivnosti u vidu radionica, prezentacija i panoa sa porukama protiv nasilja. Naši učenici i zaposleni su pokazali da je veoma bitno širiti svest o borbi protiv svakog vida nasilja i diskriminacije, a nasuprot toga su pokazali značaj tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja različitosti.

Check Also

Ministar Martinović obišao radove na objektu srednjeg obrazovanja u Osečini

Rekonstrukcija i adaptacija objekta srednje škole u okviru vaspitno-obrazovnog centra „Braća Nedić“ u Osečini privode …