OSNOVNA ŠКOLA „VOJVODA MIŠIĆ“PECКA ZA DAVIDOVO SREĆNIJE DETINJSTVO

Učenički parlament Osnovne škole „Vojvoda Mišić“, Pecka organizovao je dobrovoljnu humanitarnu akciju „Za Davidovo srećnije detinjstvo“, u okviru humanitarne fondacije „Budi human“ u kojoj su učestvovali svi učenici i zaposleni u našoj školi, u cilju prikupljanja novčane pomoći za petogodišnjeg dečaka Davida Zeljića iz Osečine.

Učenici i zaposleni OŠ„Vojvoda Mišić“ Pecka prikupili su zajedničkim snagama značajna novčana sredstva u cilju pružanja pomoći osetljivoj grupi građana koju čine bolesna deca i omladina sa namenom uplate humanitarnoj fondaciji „Budi human“ i naznakom za Davida Zeljića, sugrađanina opštine Osečina.


Direktor OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka prof.Slobodan Todorić istakao je da škola planira slične aktivnosti za sve sugrađanine i kategorije građanstva kojima je pomoć neophodna. Naši učenici i zaposleni uvek će se odazvati apelu za pomoć, ali i sami organizovati raznovrsne akcije prikupljanja pomoći gde god da uočimo da možemo svojim delovanjem doprineti. Humanost i plemenitost su najlepše i najvrednije ljudske osobine. Onaj koji daje usrećuje i sebe i druge. Pomoći drugome najveći je stepen čovečnosti. „Zato sam ponosan na naše učenike i ceo kolekiv i svi zajedno želimo dragom Davidu bezbrižnije detinjstvo i što više radosti“, rekao je direktor škole i naglasio da javnost ove akcije ima za cilj isključivo i jedino da i druge podstaknemo da pomognu koliko mogu.

Davidova priča dirnula je srca svih učenika i zaposlenih OŠ „Vojvoda Mišić“Pecka. Ljubav, empatija, plemenitost, solidarnost, humanost, još jednom su zasijale, najlepšim sjajem, dečjim sjajem.

Dar ima veliku moć. Stara izreka kaže da tek kad poklanjamo sebe i od sebe onda zaista darujemo. Sreća, radost i zadovoljstvo su emocije koje se u nama rađaju kada darujemo, bilo da je reč o poklanjanju svog vremena, energije ili novca.
Darujte i vi, pomozite, obradujte i sebe i druge.

Organizator,
Učenički parlament OŠ „Vojvoda Mišić“Pecka

Check Also

Ministar Martinović obišao radove na objektu srednjeg obrazovanja u Osečini

Rekonstrukcija i adaptacija objekta srednje škole u okviru vaspitno-obrazovnog centra „Braća Nedić“ u Osečini privode …