NASTAVAK OBNOVE PUTNE INFRASTRUKTURE U 2021. GODINI KRENUO IZ MZ BELOTIĆ

Uzan makadamski put predstavljao je veliki problem meštanima zaseoka Oglavak, ali i drugim građanima. Potpuna odvojenost od glavne saobraćajnice, trajala je više godina, čime je dovedena u pitanje bezbednost stanovnika na strmom putu.

Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, urađen je dobar deo puta i omogućeni su uslovi za nesmetano kretanje putničkih vozila i poljoprivrednih mašina.

“Održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva u nadležnosti je JKP “Osečina” i mogu reći da je izuzetna angažovanost zaposlenih. Uređenje i adaptacija puteva odvija se po redovnom planu i apelujemo na građane da budu strpljivi i da imaju razumevanja. Cilj nam je da u svakoj mesnoj zajednici postoje optimalni uslovi za život. Svesni smo činjenice da su brojni putni pravci koje treba uraditi i obnoviti, dovesti u funkcionalno stanje, to je sve u planu, ali nije moguće preko noći. U razgovoru sa meštanima saznao sam da u ovom naselju ima domaćinstava koja planiraju adaptaciju građevinskih objekata u turističke svrhe. Kako je seoski turizam potencijal za pokretanje ruralnog razvoja, to je od vitalnog značaja za našu sredinu. Lokalna samouprava će sistemskim merama podrške izaći u susret građanima koji planiraju registraciju domaćinstva i bavljenje seoskim turizmom. To otvara mogućnost za plasman domaćih proizvoda, ali i očuvanje prirodne sredine”, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

“Putni pravac uz Oglavak sada ima novi izgled, dosta je širi put, dovoljan za nesmetano dvosmerno kretanje, urađeni su i odvodni kanali sa betonskim propustima”, izjavila je v.d direktora JKP Osečina, Nataša Đukić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …