NASTAVAK OBNOVE PUTNE INFRASTRUKTURE U 2021. GODINI KRENUO IZ MZ BELOTIĆ

Uzan makadamski put predstavljao je veliki problem meštanima zaseoka Oglavak, ali i drugim građanima. Potpuna odvojenost od glavne saobraćajnice, trajala je više godina, čime je dovedena u pitanje bezbednost stanovnika na strmom putu.

Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, urađen je dobar deo puta i omogućeni su uslovi za nesmetano kretanje putničkih vozila i poljoprivrednih mašina.

“Održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva u nadležnosti je JKP “Osečina” i mogu reći da je izuzetna angažovanost zaposlenih. Uređenje i adaptacija puteva odvija se po redovnom planu i apelujemo na građane da budu strpljivi i da imaju razumevanja. Cilj nam je da u svakoj mesnoj zajednici postoje optimalni uslovi za život. Svesni smo činjenice da su brojni putni pravci koje treba uraditi i obnoviti, dovesti u funkcionalno stanje, to je sve u planu, ali nije moguće preko noći. U razgovoru sa meštanima saznao sam da u ovom naselju ima domaćinstava koja planiraju adaptaciju građevinskih objekata u turističke svrhe. Kako je seoski turizam potencijal za pokretanje ruralnog razvoja, to je od vitalnog značaja za našu sredinu. Lokalna samouprava će sistemskim merama podrške izaći u susret građanima koji planiraju registraciju domaćinstva i bavljenje seoskim turizmom. To otvara mogućnost za plasman domaćih proizvoda, ali i očuvanje prirodne sredine”, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

“Putni pravac uz Oglavak sada ima novi izgled, dosta je širi put, dovoljan za nesmetano dvosmerno kretanje, urađeni su i odvodni kanali sa betonskim propustima”, izjavila je v.d direktora JKP Osečina, Nataša Đukić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …