OFK Osečina započela zimski ciklus priprema: trener najavio borbu za top 5 mesta

Omladinski fudbalski klub Osečina u ponedeljak u 18 sati imao je prvi trening u ovoj kalendarskoj godini. Treningu je prethodila prozivka na kojoj se pojavio 21 igrač, među kojima i 6 novih igrača: Sergej Grujić, Nebojša Stevanović, Filip Jovičić, Nemanja Žarković, Marko Sekulić i Aleksandar Pavlović, kao i 2 povratnika Marko Milošević i Ognjen Bradonjić.

Nakon prozivke igračima su se obratili predsednik kluba Stevan Aleksić i šef stručnog štaba Dragojlo Stanojlović i tom prilikom najavili jake treninge, ali i visoke ciljeve koji se nalaze pred igračima. Trener Stanojlović naglasio je igračima da od njih očekuje borbu za što bolji plasman i da je top 5 mesta realnost, a da je na njima da se izbore za što viši plasman i naglasio da je to vrlo dostižno uzimajući u obzir kvalitet tima. Potom je najavio i najmanje 9 pripremnih utakmica na kojima će svi igrači imati priliku da se nametnu.

Nakon sastanka igrači su zadužili novu opremu koju će koristiti u narednom periodu, a koju je klub obezbedio uz pomoć firmi: Podgorina plast, Agro plastika, Gavra plast i Autoškole Stop Speed koji su svojim novčanim donacijama pomogli nabavku opreme.

Igrači su se potom preselili u halu sportskog centra “Osečina” gde su obavili prvi trening u zimskom ciklusu priprema. Akcenat je bio ja fizičkoj pripremi, kako na vežbana snage, tako i na kondiciji.

Mali problem u nastavku priprema našoj ekipi predstavljaće loše stanje terena na stadionu Vojislav Lukić – Sile, ali takođe i manji problemi sa osvetljenjem na malom terenu sa veštačkom travom koji će se koristiti kao alternativa neko vreme. Ipak u klubu se nadaju da će naći zajednički jezik sa rukovodstvom kako sportskog centra, tako i opštine i zajedno naći rešenje za ove probleme i tako obrzbediti igračima i treneru adekvatne uslove za rad.

Kao i u svakom poslu, tako i u fudbalu, prepreka je mnogo, ali ovakav početak polusezone ipak obećava. Navijaci koji godinama, a možda i decenijama prate klub i tradicionalno prisustvuju prvom treningu na startu priprema naglasili su da ekipa i rukovodstvo nikada spremnije nije dočekalo zimske pripreme i početak prolećnog dela sezone. Nadamo se da će se to ispostaviti kao istina i da će fudbaleri ostvariti ciljeve koje su pred njih postavili trener i uprava kluba. Naše je da im poželimo svu sreću, ali i da svakog vikenda podržimo naš tim kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu.

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …