U Osečini održano 25. Prvenstvo Srbije u karateu

Karate takmičenje u mesecu maju u Osečini postalo je tradicionalno. U nedelju 14. maja 2023.godine održano je 25. Prvenstvo Srbije za sve uzrasne kategorije, u hali Sportskog centra Osečina. Tehnički organizator ovog takmičenja su Karate Unija Srbije i Karate klub “Kaminari” iz Osečine.

Domaći karate klub “Kaminari” je u predjubilarnoj 39. godini postojanja i funkcionisanja po 11. put bio domaćin ovakvih takmičenja u zadnjih 13. godina. Na ovom finalnom karate takmičenju Otvorenom Prvenstvu Srbije su učestvovali osvajači medalja na kvalifikacionim regionalnim takmičenjima. Preko 250 takmičara iz 20 klubova širom Srbije na četiri tatamija se borilo za medalje.

Karate takmičenje počelo je minutom ćutanja za nedavno preminulog poznatog i priznatog legendarog majstora karatea Jovana Bogdanovića, majstora karatea, crni pojas 7. dan-trenera reprezantacije Srbije u borbama i čoveka koji je bio tehnički savetnik Karate kluba “Kaminari”.

Na početku takmičenju prisutnima se obratio magistar prof. predsednik Karate Unije Srbije, Dušan Dačić, crni pojas 9. dan-najtrofejniji jugoslovenski karatista, vicešampion sveta, selektor nekadašnje SFRJ i sadašnji selektor Srbije.

Takmičenju su prisustvovali i predstavnici naše opštine, predsednik Opštine Nikola Tomić, koji je i otvorio prvenstvo, zamenica predsednika opštine Biljana Mićić i načelnik Policijske stanice Osečina Vladan Živanović.

Održavanje takmičenja su pomogli Opština Osečina, Turistička organizacija “Podgorina”, Sportski savez Osečina, Sportski centar Osečina, OVC “Braća Nedić”, takmičari Karate kluba “Kaminari”, njihovi roditelji, uprava kluba, trener i ostali ljudi dobre volje.

Karate klub “Kaminari” na ovom takmičenju nastupio je sa 15 takmičara u katama i borbama pojedinačno. U jakoj konkurenciji takmičari domaćeg kluba su osvojili u kategoriji veterena + 55 godina, zlatnu medalju koju je osvojio veteran Andrija Radovanović.

Osvajači bronzanih odličja su Grujić Andrej u kategoriji muških nada. Proleterci Konstantin Ikonić i pioniri Nemanja Aleksić, Nikolina Spasojević i Jovan Todorović-osvojili su bronzu. Helena Lukić kao starija pionirka osvojila je bronzu.

Takmičare na tatamiju predvodio je licencirani trener karatea i Savezni karate sudija Dragan Spasojević, crni pojas, 5. dan.

Karate klub “Kaminari” na ovom karate takmičenju je imao i predstavnika delioca pravde na tatamiju, Saveznog karate sudiju i trenera, osnivača karate kluba koji vodi 39 godina-Dragana Spasojevića.

Takmičenje je održano u skladu sa trenutnim aktuelnim merama obezbeđenja. Samo takmičenje je proteklo u najboljem redu. Svi učesnici ovog takmičenja su bili zadovoljni.

Na ovom 25. otvorenom Prvenstvu uručena su i priznanja. Zlatna plaketa posthumno uručena je Bogdanović Jovanu, treneru reprezentacije Srbije u borbama i tehničkom savetniku Karate kluba “Kaminari”.

Drugo priznanje u vidu Zlatne plakete urucio je Karate klub “Kaminari” predsedniku Karate Unije Srbije prof. magistru Dušanu Dačiću, i treće priznanje u vidu Zlatne plakete od strane Karate Unije Srbije dobio je osnivač , trener i Savezni karate sudija Dragan Spasojević za izuzetan trud i doprinos u organizaciji prvenstava Srbije u Osečini a povodom desetogodišnjice.

Karate klub “Kaminari” izražava veliku zahvalnost lokalnoj zajednici, svim ustanovama, organizacijama i ljudima dobre volje koji su podržali održavanje ovog takmičenja.

Predsednik Karate kluba “Kaminari”

Dragan Spasojević

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …