NAJSLAĐI PROGRAM PRVI PUT U BIBLIOTECI

U utorak, 08. novembra, u našoj Biblioteci održan je program za mame i njihove bebe starosti do 24 meseca pod nazivom „Prvi put u biblioteci“. Aktivnost je ustanovljena 2014. godine, naše prve bibliobebe sada su školarci.

Ove godine u Biblioteci smo okupili 18 mama sa svojim bibliobatama i bibliosekama. U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je mamama o kašlju i aktuelnim virusima. Potom smo mame upoznale sa bogatim knjižnim fondom koji je u vezi sa roditeljstvom (planiranje i tok trudnoće, porođaj , dojenje, prelazak na čvrstu hranu, vaspitanje dece), ukazali smo mamama na značaj kontakta deteta sa knjigom i čitanje deci od najranijeg uzrasta. Mamama smo darovali članske karte.
Najzanimljiviji deo podrazumevao je simboličnu i nagradnu trku beba starosti do 24 meseca. U okviru I kategorije takmičile su se bebe starosti do 12 meseci i to pet beba , a to su: Nikolina (Ivana) Timotić, Damjana (Jasmina) Perić, Neda (Dušica) Gavrilović, Jana ( Jelena) Stanisavljević i Angelina (Slavica) Tijanić.
U okviru II kategorije učestvovale su bebe starosti od 12 do 15 meseci, a to su: Dušica(Jelena) Timotić, Lazar (Nada) Pantelić, Vuk (Nevena) Živanović, Tara ( Jlena) Gavrilović i Dunja (Danijela) Jovanović.
III kategorija je bila najmnogobebastija, činile su ih bibliobebe starosti od 15 do 24 meseca, a to su : Marta (Miljana) Кostić, Sava (Marija) Nikolić, Matija (Danka) Jovanovski, Sofija ( Nataša) Aleksić, Ilija (Marija) Petrović, Sofija(Bojana) Jovanović, Viktor (Sanja) Gavrilović, Aleksandra (Ivana) Andrić.
Кomisiju su sačinjavali pedijatar Bosiljka Aleksić , vaspitačica Joka Petrović i direktorka NBOS Ana Vasiljević.
Biblioteka je bebama darovala za uspomenu na prvu posetu biblioteci poklone koji su se sastojali od knjiga , bodiće za bibliobebe, dok su mame dobile članske karte.
Priče iz biblioteke su lepe priče, ovih dana ispričane očima biblioradoznalaca.
Uz prigodan koktel i želje da se naredne godine okupimo u većem broju, završili smo najslađi program u biblioteci.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …