Кnjiževni milje na trgu-Čitaj o zdravom, hrani se zdravo

Povodom meseca pravilne ishrane Narodna biblioteka Osečina je u ponedeljak, 31. oktobra 2022. gododine u 10 sati na gradskom trgu realizovala akciju „ČITAJ O ZDRAVOM, HRANI SE ZDRAVO!“ Akcija imala je za cilj da bibliotekari predstave sugrađanima deo bogatog fonda literature o uzgajanju i pripremi zdrave hrane.

U praktičnom smislu, kao i proteklih godina, i ove godine smo imali uspešnu saradnju i podršku firme Podgorina Frucht iz Osečine koja nam je darovala raznovrsno voće koje su nam dopremili predstavnici firme Veran Josipović i Ivan Cvetinović.

Učenici III razreda OVC “Braća Nedić“ – smer kuvar sa prof. Dankom Lukić i Marinom Pavlović uspešno su pravili voćne salate za posetioce. Akciji su podržali i učenici II razreda obrazovnog provifla turističko-hotelijerski tehničar sa prof. Nenadom Ikonićem.
Najinteresantnija i najmalađa podrška bila je od predškolske grupe PU“Lane“ Osečina i njihovih vaspitačica, kao i Biljane Spasojević, nuticioniste-dijetičara iz ustanove. Malo smo razgovarali na temu voća i povrća, pogađali zagonetke i na kraju čitali knjigice i naravno sladili se voćem. Nije izostala ni podrška Crvenog krtsta „Osečina“. Predstavnica Nada Topalović ličnim primerom, čitanjem uz jabuku, podržala je akciju.

Deo voća koji nije utrošen u okviru akcije na trgu, po želji donatora, darivali smo mališanima iz Predškolske ustanove „Lane“.
Hvala dragim saradnicima Narodne biblioteke Osečina: Podgorini Frucht, OVC “Braća Nedić“, PU „Lane“, Crvenom krstu „Osečina“ i svim sugrađanima dobre volje, koji su svojim prisustvom doprineli da ovaj praznični sunčan dan dugo ostane u sećanju svih žitelja Osečine.

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …