Predsednik Vučić otvorio 17. Sajam šljiva u Osečini

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić otvorio je 17. Sajam šljiva u Osečini. U obraćanju se zahvalio domaćinima na srdačnom dočeku i istakao da je srećan što je ponovo na Sajmu u Osečini.

“I pre pet godina video sam u Osečini dobre domaćine i uverio se da će oni uvek da rade ne samo za dobrobit svojih porodica, već i za dobrobit naše najlepše domovine Srbije. Interesovanje za našu šljivu raste i mi ćemo se potruditi da dodatno osnažimo naše kapacitete i pomognemo sve što možemo. Hvala vam, dragi prijatelji, na veličanstvenom dočeku, a posebno vam hvala na tome što toliko volite našu Srbiju”, rekao je predsednik Vučić.

Ono što je najbitnije za Podgorce jeste informacija da će se nastaviti asfaltiranje opštinskih puteva, izgraditi kanalizacija, rekonstruisati objekat srednje škole i otvoriti nova fabrika u Osečini.

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić na otvaranju izlozio je značaj Sajma za našu opštinu, istakao vredne i čestite domaćine bez koji Sajam ne bi mogao ni da se održi. Takođe, naveo je najbitnije investicije koje su odradjene u prethodnom periodu ali i planove za naredni period.

“Poštovani predsedniče, ministre, preosveći vladiko, dragi gosti dobro došli na 17. Sajam šljiva u Osečini.
Predsedniče Republike Srbije,
Hvala Vam što ste posetili poštene domaćine Podgorine i zajedno se uverili šta sve može država koju Vi vodite zajedno sa malom lokalnom samoupravom, kada ima volju da pomogne svom narodu.
Šljiva je naše ime i prezime, naš brend i naše blago. To je danas i naš Sajam koji je izrastao u prestižnu srpsku manifestaciju.
O Sajmu šljiva u Osečini govori se u celoj zemlji, a o našem voću u regionu.
Zato je Podgorina kraljevstvo šljiva!
Naši meštani bili su dovoljno mudri da nastave ono što je započeo naš predak, Tešman Soldatović, jedan od najvećih izvoznika šljiva sa prostora Kneževine Srbije, narodni poslanik, načelnik Rađevskog okruga ali i načelnik Drinske oblasti.
Mi smo umeli da plodove njihovog rada pokažemo svetu na Sajmu šljiva.
Uspeli smo svi da odgajimo, uberemo, osušimo, iscedimo, spakujemo u tegle i flaše i pokažemo da se od poštenog rada može živeti.
Tim istim radom mogu se obezbediti uslovi dostojni čoveka, što svakodnevno činimo!
Opština Osečina se gradi i razvija. Do nje se danas stiže modernom saobraćajnicom, a cilj nam je da u budućnosti ti putevi budu još bolji, brži i savremeniji.
Mi verujemo našoj državi, našoj Vladi, našim ministrima, a u prvom redu predsedniku Aleksandru Vučiću jer sve što je obećao ovde 2017. godine mi danas živimo!
Sa koje god strane da se priđe našoj varošici, mogu se videti mašine i bageri.
Cenimo zalaganje države za puteve koji nam znače život.
Duže od dve decenije čekali su meštani Gornjeg Crniljeva na put do kompleksa pilotu pukovniku Milenku Pavloviću. Konačno je, vraćeno dostojanstvo heroju Podgorine ali i njegovim komšijama, rođacima, znancima.
Ta saobraćajnica urađena je pre tačno pola veka i dotrajala je koliko i strpljenje onih koji njome gaze.
Danas je to investicija koja je vratila veru da vredi ostati na svom ognjištu.
Zahvaljujući Ministarstvu kulture Osečina dobija Novi bioskop i pozornicu Narodne biblioteke jer je za dve godine opredeljeno preko 50 miliona dinara.
Jedna od većih investicija u ovoj godini je Izgradnja dela obilaznice oko Osečine, vrednosti 46,4 milona dinara, kao i Izgradnja nove kotlarnice.
Zajedno sa državom brinemo o zemlji, vodi i vazduhu.
To i dokazujemo.
Uklanjamo divlje deponije, unapređujemo energetsku efikasnost i dograđujemo sportsku halu da se naša deca bave sportom i rastu u zdrave ljude!
Pored puteva prioritet nam je fabrika da zaposlimo ljude jer poslednje četiri decenije u Osečinu nije stigla takva investicija. Pregovaramo sa austrijskom firmom Gisaqua koja se bavi proizvodnjom delova za prečistače otpadnih voda.
I da na kraju, budem sasvim iskren. Zvali smo vas da se uverite da se ovde radi i gradi, da ovde od svog rada žive čestit ljudi pošteno zarađujući za svoje porodice, ali i da postoje kadrovi koji pripremaju projekte za svoju varoš.
Živela Republika Srbija!
Živela Osečina!
Živeo predsednik Aleksandar Vučić!”, rekao je predsednik opštine u svom obraćanju.

Nakon obraćanja predsednik opštine uručio je nagradu i priznanje firmi “Agranela” doo iz Valjeva kao najvećem izvozniku suve šljive u Srbiji, i firmi “Jovanović voće” doo iz Osečine kao najvećem izvozniku suve šljive iz Osečine.

Predsednik Vučić obišao je štandove izlagača a u odlasku posetio je i spomen obeležje pilota pukovnika Milenka Pavlovića u Gornjem Crniljevu.

Svečanom otvaranju Sajmu šljiva prisutvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović i preosvećeni episkop Eparhije valjevske gospodin Isihije.

Fotografije sa prijema kod predsednika opštine:

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …