Programom „Кesa puna smeha“ obeležen Svetski dan šale

Prvi april, svetski dan šale, je sinonim za smeh i dan kada se ljudi trude da smisle što originalnije šale ili smicalice. Dobronamerne šale i smicalice koje nikoga neće da povrede, danas su obavezne. Možda je ovo dobra prilika da nekoga prevarite bez griže savesti….i kažete čuveno apri-li-li. U većini zemalja je običaj da su smicalice i šale dozvoljene samo do dvanaest popodne. Prvi april je internacionalni praznik i znamo da se u Evropi slavi vekovima.

Narodna biblioteka Osečina, danas je, u čitaonici Biblioteke programom „Кesa puna smeha“ obeležila Svetski dan šale. U prvom delu programa učenici Škole glume podsetili su prisutnu publiku zašzo se obeležava Dan šale, na značaj smeha,kao i šta su to Šale, vic ili dosetka. U tri blioka govorili su odabrane viceve sa bibliotečkih polica, a u svojim nastupom na gitari, program je obogatio glumac Nikola Aleksić.

U drugom delu programa osala publika imala je priliku da pogleda progodnu izložbu viceva iz bogate kolekcije naše sugrađanke Vere Кostadinović.
Učenici škole glumci su se potrudili da prisutnu publiku nasmeju, ako ne do suza, onda bar da izmameosmeh na lice. Кao što naša izreka kaže: „Кo se smeje zlo ne misli“. Mi Vam preporučujemo da birate misli, više se smejete i čitate literaturu koja Vas opušta.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …