КNJIGOMOBILI U OSTRUŽNJU-knjige u auto i pravac Ostružanj-

„Putujuća“ biblioteka sa našim biblioautima, u okviru dečje nedelje uputila se u Ostružanj. Družili smo se sa drugrićima od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda izdvojenog odeljenja OVC „ Braća Nedić “ u selu Ostružnju, njihovom učiteljicom Vericom Petrović, Ljiljanom Tijanić, predškolcima izdvojene grupe Predškolske ustanove „ Lane “, koja je, takođe, smeštena u prostorijama ove škole i njihovom vaspitačicom Marinom Vesić.

Cilj КNJIGOMOBILNE službe je bilo promovisanje razvoja kulture čitanja i stvaralačkih navika kod drugarića, bez obzira na udaljenost i ruralnu sredinu u kojoj se nalaze. Mališanima smo predstavili biblioteku na nesvakidašnji način uz pomoć Zoopričanke i Vesele pričanke, knjige smo prilagodili njihovom uzrastu, a zatim smo ih upoznali sa pravilima u Biblioteci.

Dečica nisu bila uskraćena ni ostalim aktivnostima koje smo organizovali u okviru dečje nedelje. Naučili su pesmu za manje od minut, čitali smo pesme iz Logopedove pesmarice, zatim su im čitane zagonetke, brzalice, drugarići su interaktivno učestvovala tokom celog programa. Predstavu: „Stolice, zašto ne koračaš“, sa posebnom pažnjom su propratili. Učestvovali su u kvizu, nisu izostale prigodne nagradice. Slova su „izletala“ iz knjiga uz pomoć Miće i Gavrila, na kraju su postali članovi Biblioteke.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …