Ministarka Marija Obradović u poseti Opštini Osečina: Dogovorena realizacija infrastrukturnih projekata

Danas je Opštinu Osečina posetila ministarka Državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i državni sekretar Čedomir Rakić. Sa rukovodstvom opštine govorilo se o infrastrukturnim projektima koji su važni za građane opštine.

Prethodne dve godine ovo Ministarstvo je opštini Osečina preko javnih konkursa obezbedilo 11.500.000,00 dinara. Zajedno sa sredstvima opštine u iznosu od 6.000.000,00 dinara posle mnogo godina prošireni su postojeći kapaciteti Predškolske ustanove “Lane”, stvoreni uslovi da se ukine lista čekanja i da sva deca imaju jednake uslove za život i odrastanje.

Na sastanku se govorilo i o projektu “Procena i mapiranje rizika u slivu reke Drine” gde je opština Osečina jedna od 11 opština koja učestvuje u realizaciji ovog značajnog projekta.

Ministarka Obradović i državni sekretar obišli su pisarnicu Opštinske uprave Osečina radi provere kapaciteta za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, kako bi se u upravi povećala efikasnost, delotvornost i ekonomičnost rada, a građanima omogućilo da na jednom mestu završe sve svoje poslove sa upravom.

Nakon prezentacije projekta o nastavku dogradnje Sportskog centra Osečina, Ministarka je posetila halu i tom prilikom obećala da će naredne godine MDULS opredeliti sredstva za nastavak radova na ovom, za Osečinu, veoma važnom kompleksu.

Svoju posetu Osečini, ministarka Obradović završila je u Predškolskoj ustanovi “Lane” gde je imala prijatnu dobrodošlicu od strane dece iz pripremno -predškolskog programa i zaposlenih. Po rečima ministarke opštinu Osečina vodi jedan veoma aktivan i mlad tim ljudi, koji se bore za svoje mesto, a koji su prepoznati u Vladi Republike Srbije.

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, izrazio je zahvalnost ministarki na poseti kao i Ministarstvu što su zajedničkim ulaganjem uspeli da omoguće bolji život dece.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …