Ministarka Marija Obradović u poseti Opštini Osečina: Dogovorena realizacija infrastrukturnih projekata

Danas je Opštinu Osečina posetila ministarka Državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i državni sekretar Čedomir Rakić. Sa rukovodstvom opštine govorilo se o infrastrukturnim projektima koji su važni za građane opštine.

Prethodne dve godine ovo Ministarstvo je opštini Osečina preko javnih konkursa obezbedilo 11.500.000,00 dinara. Zajedno sa sredstvima opštine u iznosu od 6.000.000,00 dinara posle mnogo godina prošireni su postojeći kapaciteti Predškolske ustanove “Lane”, stvoreni uslovi da se ukine lista čekanja i da sva deca imaju jednake uslove za život i odrastanje.

Na sastanku se govorilo i o projektu “Procena i mapiranje rizika u slivu reke Drine” gde je opština Osečina jedna od 11 opština koja učestvuje u realizaciji ovog značajnog projekta.

Ministarka Obradović i državni sekretar obišli su pisarnicu Opštinske uprave Osečina radi provere kapaciteta za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, kako bi se u upravi povećala efikasnost, delotvornost i ekonomičnost rada, a građanima omogućilo da na jednom mestu završe sve svoje poslove sa upravom.

Nakon prezentacije projekta o nastavku dogradnje Sportskog centra Osečina, Ministarka je posetila halu i tom prilikom obećala da će naredne godine MDULS opredeliti sredstva za nastavak radova na ovom, za Osečinu, veoma važnom kompleksu.

Svoju posetu Osečini, ministarka Obradović završila je u Predškolskoj ustanovi “Lane” gde je imala prijatnu dobrodošlicu od strane dece iz pripremno -predškolskog programa i zaposlenih. Po rečima ministarke opštinu Osečina vodi jedan veoma aktivan i mlad tim ljudi, koji se bore za svoje mesto, a koji su prepoznati u Vladi Republike Srbije.

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, izrazio je zahvalnost ministarki na poseti kao i Ministarstvu što su zajedničkim ulaganjem uspeli da omoguće bolji život dece.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …