Nova oprema za učenje i programiranje u vašoj biblioteci

Кroz projekat „Digitalni građanin 2.0“, koji sprovodi Fond B92 obezbeđena je oprema za Narodnu biblioteku Osečina i to po tri micro:Maqueen plus robota i po dve obuke za zaposlene, koje se realizovale onlajn putem 27. i 30. jula.

Prvi dan zaposleni su imali priliku da se podsete karakteristika micro:bita i da učestvuju u izradi nekoliko jednostavnih programa koji uključuju njegove senzore (merač temperature, kompas) uz prikazivanje tekstova na ekranu, zatim su se podsetili od kojih se modula sastoji Bozon Starter Кit, kako se spajaju na micro:bit , zatim su učestvovali u izradi programa za digitalne i analogne module, servo motor i LED traku. Drugog dana su predstavljeni delovi i karakteristike micro:Maqueen robota i program za upravljanje infrared diodama i kretanje robota. Programirali su program za praćenje linija, otkrivanje i zaustavljanje robota ispred prepreka. Na kraju radionice predstavljene su dodatne mogućnosti progrmiranja svetlosne i zvučne signalizacije.

Cilj nove opreme je da se biblioteka modernizuje i transformiše u jednu savremenu ustanovu koja će privući veći broj korisnika, koji će moći da besplatno iznajmljuju doniranu opremu bilo u prostoru biblioteke ili kod kuće.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …