Najuspešniji književni spomenari u školskoj 2020/2021.

Šestu godinu za redom, akciju „ Najuspešniji književni spomenar“ Biblioteka uspešno realizuje u saradnji sa Osnovnom školom „ Vojvoda Mišić “ iz Pecke i profesorkama srpskog jezika i književnosti Jelenom Simić i Anom Jokić. Cilj akcije je da se učenici motivišu i podstaknu da se obavezna školska lektira čita i analizira sa više volje i želje, da se bude što originalniji u predstavljanju pročitanih književnih dela. I ove školske 2020/2021. godine učenici su pokazali kreativnost, maštovitost i sa dosta truda pedantno i marljivo zapisivali i ilustrovali u svojim sveskama obrađenu lektiru tokom školske godine.

U Izdvojenom odeljenju Biblioteke „Osečina“ u Peckoj, u četvrtak dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima uѕ prigodan program i napravljena je izložba najkretivnijih književnih spomenara.
Ovu divna aktivnost ulepšana je kratkim programom „Zabeleženo u mom spomenaru“ koji su otvorile Andrea Marković i Sara Filipović intrepretacijom pesme „Biblioteka“ Elizabete Georgijev. Program je nastavljen dodelom nagrada koje su učenicima uručile profesorke srpskog jezika i književnosti Jelena Simić i Ana Jokić i direktor Narodne biblioteke Osečina Ana Vasiljević.

NAGRAĐENI КNJIŽEVNI SPOMENARI
učenika Osnovne škole„ Vojvoda Mišić“ iz Pecke

  1. mesto: Nikolina Tadić
    VI razred
  2. mesto: Nađa Gajić
    VII razred
  3. mesto: Tanja Đurđević i Anđela Milutinović
    VII razred
    Naši talentovani nagrađeni autori Spomenara potom su nam pročitali svoje najdraže misli, koje su zabeležili u svojim spomenarima inspirisani književnim delima koja su radili.

Magiju reči upotpunio je magijom muzike na svojoj čarobnoj fruli naš Darko Đokić, bivši učenik naše škole, a danas naš dragi član kolektiva.
Program je zatvorila Кsenija Puzić, učenica sedmog razreda, govereći stihove pesme Кonstantina Simonova „Čekaj me.“
Čestitamo nagrađenim učenicama, ostale pozivamo da se u septembru priključe novoj akciji za najuspešniji književni spomenar u školskoj 2021/2022.
Ovo je prilika da svi koji žele lajkom podrže ono što im se dopadana na fejsbuk stranici Biblioteka Osečina.
Do sigurnog sledećeg književnog susreta, ostanite zdravi, čitajte knjige, „ČEКAMO SE U BIBLIOTECI“.
Aktiv nastavnika srpskog jezika OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka i
Biblioteklka Osečina

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …