POČELA MASOVNA IMUNIZACIJA U OPŠTINI OSEČINA

Danas su Dom zdravlja „Osečina“ i zdravstvenu stanicu u Peckoj posetili predsednik opštine Nikola Tomić, zamenik predsednika Biljana Mićić i pomoćnica predsednika Zorica Pavlović.
Povod za posetu je početak procesa imunizacije u zdravstvenoj stanici u Peckoj i početak masovne imunizacije građana bez prijavljivanja na portal e-uprave.
Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, analizirano je brojno stanje građana koji su se inficirali korona virusom, kao i broj građana koji su primili zaštitnu vakcinu i predloženo je da se obezbedi 150 doza vakcina kineskog proizvođača Sinofarm.

„Od danas građani opštine Osečina, imaju mogućnost da se izjasne i prime zaštitnu vakcinu bez prethodnog prijavljivanja i čekanja. Dovoljno je da se jave na broj kol centra 064/813 6912, ili da se jave službi Doma zdravlja. Smatram da smo na ovaj način olakšali građanima da bez čekanja i zakazivanja, uz pregled i konsultaciju sa lekarom, prime zaštitnu vakcinu i time zaštite svoj organizam, ali i sačuvaju zdravlje svoje porodice.
Borba sa korona virusom traje dugo, nepredvidiva je, teško je kontrolisati i sačuvati zdravlje građana. S toga je važno da se svi odazovemo i primimo vakcinu. Uz sve predrasude koje se često spominju, iz ličnog iskustva mogu da kažem da sam primio vakcinu Sputnjik V, i da nisam imao nikakve posledice i komplikacije nakon toga. Dakle, reakcija je bila apsolutno pozitivna i povoljna za moje zdravlje.
Pokušali smo na razne načine, ali je vakcina kao civilizacijska tvorevina jedini siguran put koji će omogućiti povratak redovnom životu i aktivnostima”, izjavio je predsednik Tomić.

Direktor DZ „Osečina“ dr Dušan Milovanović je podelio iskustva, navodeći zaštitnu vakcinu kao jedini prihvatljiv način u borbi i očuvanju zdravlja stanovništva. „Zdravstveni radnici su svakodnevno izloženi riziku od infekcije i svesni ozbiljnosti kroz koju pacijenti prolaze. Izuzetno mi je drago što su stvoreni uslovi da građani iz Pecke i okolnih mesta mogu da prime vakcinu u zdravstvenoj stanici u Peckoj. Do sada polovina naših zdravstvenih radnika je primila vakcinu. Imamo i dosta primera da naše mobilne ekipe lekar i medicinska sestra odlaze na teren i vrše proces imunizacije zainteresovanih građana“, izjavio je direktor Milovanović.

Predstavnici lokalne samouprave na Svetski dan zdravlja, uručili su zaposlenima simboličan poklon, osvežavajuće napitke, sokove i čajeve.
Imunizacija nije samo odgovornost prema sebi, već i odgovornost prema porodici, društvu i zajednici, zaključeno je prilikom posete.

Check Also

Najava preventivnih pregleda u nedelju 10.03.2024.godine od 08 do 16 časova

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 10. marta, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. …