Dodeljene nagrade najaktivnijim članovima Biblioteke za 2022. godinu

U utorak 31. januara u velikoj čitaonici Biblioteke tradicionalno je upriličen program svečene dodele nagrada i diploma najaktivnijim članovima. Uvidom u elektronske kartone naših korisnika i ove godine došli smo do podataka koji su članovi najviše pozajmili knjiga iz našeg fonda u 2022. godini.

Iz velike bibliočitalačke porodice izdvojili su se u kategoriji predškolaca: Vanja Jerosimović, Lena Simić i Filip Aleksić; od osnovaca: Uroš Nikolić, Andrea Jerosimović, Anđela Popović, Vuk Spasojević, Sofija Jančić, Nikolaj Petrović i Nikolina Malešević; meću srednjoškolcima to su: Slađana Janković, Кatarina Pantelić i Jovica Petrović; a u kategoriji odraslih čitalaca to su: Radiša Nikolić, Dragica Vasiljević, Milena Aleksić i Jovanka Petrović.

Svojim nastupom, svečani program su upotpunili učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“ izdvojenog odeljenja u Osečini: na klaviru Elena Lukić i Emilija Spasić; na harmonici: Marko Spasojević i Mihailo Todorović Lazić; i na violinini: Danilo Pantelić i Natalija Davidović.

Narodna biblioteka Osečina neguje kulturu čitanja, populariše knjigu i pisanu reč kako bi deca, mladi, kao i stariji prepoznali značaj knjige i čitanja i ova godišnja programska akativnost daje im veliki podsticaj.

Check Also

Božićni konji u Peckoj po sedmi put

U nedelju 7. januara u Peckoj održana je sedma po redu manifestacija “Božićni konji” koja …