RAZGOVORI SA PREDSTAVNICIMA GRAĐANA

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i saradnici, predstavnici Elektrodistribucije i Javnog komunalnog preduzeća Osečina, sastali su se sa predsednicima Mesnih zajednica.
Okosnica problema i potreba u svih 23 mesnih zajednica jeste snabdevanje električnom energijom, vodosnabdevanje i putna infrastruktura. Svi predsednici mesnih zajednica su se izjasnili da im je prioritet asfaltiranje opštinskih puteva. Sa zadovoljstvom su primili vest koja je stigla iz predsedništva RS da se uskoro počinje sa navedenim radovima.


Predsednik Tomić je naglasio dobru i otvorenu saradnju sa svim predsednicima MZ i izrazio spremnost za rešavanje problema sa kojima se građani svakodnevno susreću.

“Kad kažemo obnova puteva, misli se na ruralna područja, ali potrebe za asfaltiranjem imaju i građani u varošici. Imamo nekoliko kraćih ulica koje će biti obuhvaćene asfaltiranjem. Imamo primer sela Gornjeg Crniljeva koje spada u 2% područja Srbije, gde je slaba ili nikakva pokrivenost mobilne mreže. Taj problem će konačno biti rešen.

Takođe, imamo u vidu i loše stanje mosta u ulici Pere Jovanović Komirićanca, koji predstavlja uzrok plavljenja varošice, i koji moramo rešiti uz pomoć Puteva Srbije.
U protekloj godini rekonstruisano je i popravljeno 112 putnih pravaca, cilj nam je da u ovoj godini dostignemo taj broj a po mogućstvu i udvostručimo. Neophodno je nastaviti aktivnosti građana u redovnom održavanju i čišćenju putnih kanala, što je od velikog značaja za očuvanje puta nakon popravke.
Takođe, opština je u postupku pribavljanja dokumentacije koja prethodi rekonstrukciji magistralnog cevovoda, što će sprečiti velike gubitke vode na vodovodnoj mreži kao i stalno pucanje cevi.
Cilj nam je da uradimo 600m trotoara u Peckoj u Ul. dr Cvetka Tomića, kao i reviziju projekata za vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Završena je javna nabavka za ulično osvetljenje, tako da će se sprovesti zamena i popravka neispravnih sijalica.
U narednom periodu biće urađen parking kod Doma zdravlja u Osečini. U toku su pripreme za početak radova obilaznice, čiji su radovi stali 2013. godine.
Planirana je javna rasprava vezano za izgradnju transfer stanice. Takođe, opština je insistirala da se uradi Studija procene uticaja na životnu sredinu.
Apsurd je pomisliti da nekome više odgovara sadašnja deponija nego zgrada u kojoj će se prikupljati, selektovati i dalje transportovati otpad. Izgled i funkcija transfer stanice biće prezentovana odbornicima i građanima opštine.
U planu je izgradnja igrališta za decu. Trenutno se radi na pronalasku najbolje lokacije.
Deca Osečine zaslužuju jednake uslove za rast i razvoj.
Takođe, Predsednik Aleksandar Vučić je najavio dolazak investitora u Osečinu. To će nam mnogo značiti i udruženim snagama vratićemo Osečinu na mapu razvijenih opština“, izjavio je predsednik Nikola Tomić.
Vođena je konstruktivna razmena mišljenja, dati brojni predlozi za poboljšanje života građana. Sa razumevanjem i pažnjom se odnosilo prema svakom od njih.
Sastanku su prisustvovali predsednici svih 23 mesnih zajednica, što je pokazatelj odgovornog vođenja opštine i mesnih odbora.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …