PAŽLJIVКOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU ZA PREDŠКOLCE I PRVAКE

U okviru programa Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji opštine Osečina, predškolcima i učenicima prvog razreda podeljene su bojanke i knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.
Autor i donator edukativno-zabavnog materijala je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

U ime lokalne samouprave edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, podelili su zamenica predsednika opštine Biljana Mićić, pomoćnica predsednika Zorica Pavlović i Veličko Marković, koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja.
Biljana Mićić, zamenica predsednika, je istakla značaj štampanog materijala u osposobljavanju dece da budu samostalni učesnici u saobraćaju.
Po rečima Zorice Pavlović, pomoćnice predsednika, bezbednost u saobraćaju, predškolaca i prvaka je značajan segment društva koji zahteva saradnju porodice, škole i lokalne samouprave.


„ Pored drugarstva, školskih obaveza i obrazovnih lekcija, najvažnija životna lekcija je bezbedno i sigurno kretanje u saobraćaju. Važno je decu osposobiti da samostalno donose odluke i budu strpljivi i samodisciplinovani u saobraćaju. Samo kroz lično iskustvo deca mogu naučiti značaj i ulogu opreznog kretanja, naročito kada idu u školu, kada su u većim grupama, ili kada voze bicikl. Pažljivko će na zabavan i razumljiv način, pomoći deci da shvate pojmove o saobraćaju. Saobraćaj je najsloženiji deo fizičke okoline i zato je važno da posvetimo ogromnu pažnju i edukativne aktivnosti kojima ćemo doprineti stvaranju bezbednog učestvovanja i ponašanja. Svi partneri u obrazovanju, porodica, škola, lokalna zajednica, su modeli ponašanja koje deca usvajaju“ , istakla je pomoćnica predsednika Zorica Pavlović.

Veličko Marković, je istakao zahvalnost i dobru saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, koja 7. godina za redom, Pažljivkova pravila u saobraćaju, besplatno dodeljuje svim predškolcima i prvacima.
U narednim danima biće podeljen materijal u izdvojenim odeljenjima i OŠ „Vojvoda Mišić“ .
Materijal je prilagođen uzrastu i mogućnostima dece, knjiga i raspored časova za prvake, a bojanka za predškolce.

Check Also

Ministar Martinović obišao radove na objektu srednjeg obrazovanja u Osečini

Rekonstrukcija i adaptacija objekta srednje škole u okviru vaspitno-obrazovnog centra „Braća Nedić“ u Osečini privode …