Biblioteka nagradila najaktivnije članove za 2020. godinu

Minule nedelje, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera i uz prigodan program dodeljene su tradicionalne nagrade za najaktivnije članove biblioteke u 2020.godini. 11. februara nagrade smo dodelili najaktivnijim čitaocima u Osečini, zatim 12. februara dodeljene su nagrade u Izdvojenom odeljenju biblioteke u Peckoj.

Nagrađeni su dobili diplome, prigodne knjige i besplatnu godišnju članarinu. U uzrastu predškolaca najaktivniji su bili : Lena Živanović iz Osečine sa pročitanim 29 knjiga, Andrea Jerosimović iz Pecke sa pročitanim 13 knjiga, Кonstantin Ikonić iz Osečine sa pročitanim 10 knjiga i Luka Кovačević iz Osečine sa 11 pročitanih knjiga.

Кod osnovaca priznanja su pripala Vukanu Petrović iz Osečina sa pročitanim 46 knjiga, Andrea Gajić iz Pecke sa pročitanim 24 knjige, Natalija Janković iz Pecke sa pročitanim 24 knjige, Jelena Nenadović iz Pecke sa pročitanim 20 knjiga, zatim Nina Pavlović iz Beograda sa pročitanih 17 knjiga i Ana Ikonić iz Osečine sa pročitanim 17 knjiga.

Кod srednjoškolaca su nagrađeni Živorad Lukić iz Osečine sa pročitanih 22 knjige, Кatarina Pantelić iz Osečine sa pročitanih 16 knjiga, Slađana Janković iz Osečine sa pročitanih 10 knjiga i Jovica Petrović sa pročitanih 9 knjiga. Кod odraslih članova biblioteke najaaktivniji su bili Biserka Milosavnjević iz Osečine sa pročitanih 89 knjiga, Radiša Nikolić iz Osečine sa pročitanih 60 knjiga, Gordana Nedeljković iz Osečine sa pročitanih 57 knjiga i Olgica Tadić iz Pecke sa pročitanih 27 knjiga.

Program povodom ove svečanosti upotpunili su učenica škole klavira Nikolina Malešević, zatim učenik škole rok gitare Nikola Aleksić u Osečini, a u Peckoj imali to zadovoljstvo da slušamo mladog violinistu Mateju Markovića. Nagrađeni su se zahvalili uz opštu konstataciju da biblioteka predstavlja najbolji izvor za dolažnje do korisnih informacija u svim oblastima života i da imaju veliku sreću što u Osečini biblioteka ima odličan knjižni fond , tako da svi zainteresovani uvek mogu da pronađu pravu pomoć. Sa puno dobre volje i entuzijazma i u ove teške dane kaao što je pandemija COVID –a 19, biblioteka je pružila priliku da svi uživaju uz knjigu, takođe Podgorci mogu da se učlane u biblioteku i otkriju sve lepote sveta knjige.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …