Uklonimo deponije, posadimo cvet

Opština Osečina dobila je sredstva po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja u 2021. godini, koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, a koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih samouprava i gradskim opštinama u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divljih deponija.


“Za realizaciju projekta “Uklonimo deponije, posadimo cvet” dodeljena su sredstva u iznosu od milion dinara.
Zaštita životne sredine je prioritet, oblast koju je potrebno razvijati i unapređivati svakodnevnim aktivnostima.
Očekujemo u narednom periodu da ćemo zajedničkim učešćem svih građana, doprineti razvoju i širenju svesti dobrobiti zdrave i čiste sredine. Svest pojedinca je veoma važna, i kao takva ima snagu da promeni celokupni izgled životnog prostora. Javne ustanove i preduzeća, uređenjem dvorišta daju primer očuvanja prirode. Takođe, javne površine su mesta koja svi koristimo i o kojima moramo da brinemo”, istakao je predsednik opštine Nikola Tomić.

Razvoj svesti stanovništva o zaštiti životne sredine podržan je brojnim akcijama u našoj opštini sa najmlađima, od sadnje sadnica belog jasena i obeležavanja značajnih datuma.
Po rečima nadležnih u narednom periodu biće sprovedene aktivnosti uklanjanja divljih deponija i uređenja zemljišta zelenilom i sadnicama.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Humanitarni turnir u malom fudbalu: Za Tijanu Danilović

U subotu i nedelju, 24. i 25. avgusta Sportski centar Osečina organizuje humanitarni turnir u …