Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog početka sve je nagoveštavalo da ćemo biti u prilici da gledamo sjajnu fudbalsku predstavu. Sunčano, ali ne previše toplo vreme dočekalo je oko 300 navijača koji su došli da podrže svoj tim na prolećnoj premijeri. Imali su šta i vide. Ekipa Osečine na teren je izašla u novim dresovima koje je sponzorisala firma Koza Nostra, čiji je vlasnik naš zemljak, glumac Branko Janković.

Čini se da je to dalo dodatni vetar u leđa našim igračima koji su od samog starta počeli silovito. Nizale su se prilike, naša ekipa je bila potpuno dominantna i bilo je samo pitanje momenta kada će golman ekipe iz Lajkovca biti savladan. Nizale su se prilike za Mijailovića, Stanišića, Jovičića, Nikolu Pavića i kad se činilo da će se na poluvreme otići sa razočarenjem zbog propuštenih šansi usledila je erupcija oduševljenja. Nakon centaršuta Kikanovića, Mijailović je nadskočio štopere Železničara i doneo prednost našoj ekipi pred sam odlazak na odmor. Lakše se disalo i sav pritisak prešao je na protivničku ekipu, što joj evidentno nije prijalo jer već u 48. minutu Bojan Mitrović nakon kornera duplira prednost. Sjajno se zatvorio drugu stativu i smestio loptu u mrežu.

U tom trenutku delovalo je da ništa ne može da zaustavi domaću ekipu, nizale su se šanse, treći gol je visio u vazduhu, a onda je usledio šok. Nakon nezgodnog odskoka lopte, kapiten Pavić je vratio kratku loptu golmanu Popoviću koji je na dvadesetak metara od gola uspeo da dođe do nje, ali sudija nije dobro video tu situaciju i dosudio je faul i pokazao direktan crveni karton našem čuvaru mreže. Igrao se 56. minut i svi su strepeli da li će se čuvena fraza da je dva nula najopasniji rezultat ispostaviti kao tačna. Ipak, nakon prvobitnog šoka naša ekipa se jako brzo oporavila i uprkos igraču manje nastavila da dominira i napada protivnika. Nizale su se šanse za treći gol, možda najveću propustio je Nikola Pavić, na asistenciju brata Stefana, prebacio je gotovo prazan gol sa 5 metara. Ipak samo par minuta kasnije ispravio je svoje greške tako što je iznudio penal. Deljanin je preuzeo odgovornost i šutirao u golmanov donji desni ugao, ali golman Železničara je po ko zna koji put na meču pokazao da je možda i najbolji pojedinac u svojoj ekipi, odbranio je kazneni udarac, ali se na njegovu žalost lopta odbila taman toliko daleko da Deljanin ispravi svoju grešku i zakuca je u nebranjeni deo gola za konačnih 3 prema 0, jer je odmah nakon toga sudija odsvirao kraj meča.

Nakon ovog kola ekipa OFK Osečine nalazi se na 4. mestu kolubarsko-mačvanske zone i ima izgledne šanse da se nađe u plejofu za ulazak u viši rang. Nadamo se da će naš tim pokazati svoj kvalitet i u narednom periodu, a priliku za to imaće već narednog vikenda kada će gostovati ekipi Divaca. Želimo im puno sreće u nastavku sezone i da u najboljem svetlu promovišu naše mesto, kao što su to radili i do sada.

Check Also

Pet golova za poluvreme: Osečina pregazila Rađevac u derbiju

Da je pre meča napravljena anketa sa pitanjem: “Kakav rezultat očekujete?”, sigurni smo da ni …