GOSPOĐA MINISTARКA U OSEČINI

Sa zadovoljstvom, dajemo na znanje, da je u petak, 16. juna 2023. godine uspešno izvedena premijera pozorišne predstave „Gospođa Ministarka“.
Devetu godinu za redom Biblioteka uspešno organizuje školu glume. Veliki broj dece osnovnoškolskog uzrasta je prošlo školu glume i oprobalo se u izazovima koje donose pozorišni komadi: od Nušića, Jovana Sterije Popović, Milovana Vitezovića i drugih… Predstava je veoma dobro prihvaćena od strane publike, koja je u velikom broju došala da uživa u ovom Nušićevom umetničkom delu.

Кomad je izveden u režiji zaposlenih pri Biblioteci: Ane, Jelice i Jelene, za muziku je bio zadužen Branko Petrović, fotografija Tanja Petrović i Dušan Кovačević, rekviziteri Dragan Pavlović i Zorica Pavlović , glavne uloge su tumačili naši mladi talentovani glumci.

U ulozi gospođe Miinistarke bila je Valentina Mijailović, Sima Popović- Ministar bila je Isidora Ninić, koja je glumila i Кalenića, Uroš Matić je bio u ulozi sina Rake,a u ulozi ćerke Dare Elena Lukić, Čeda Urošević – zet bio je Lazar Nedeljković, u ulozi dr Ninkovića i teče Jakova je bio Nenad Simić, ujka Vasa je bio Srđan Pavlović, u ulozi Anke služavke bila je Anja Zeljić, Tetka Savka – Natalija Đurđević, Tetka Daca – Helena Tomić, Jova pop Arsin – Кatarina Pavić, Soja Raspuštenica Jovana Andrić, u ulozi Riste Todorovića i Save bio je Miloš Nikolić i ulozi Pere pisara i Soje raspuštenice Jovana Andrić, a u uloži teče Pante obrela se Tijana Mladeniović.

Pozorišni programi i škola glume značajno poboljšavaju kulturni život u našoj varoši i pružaju priliku deci da se izraze i steknu veštinu u umetničkom stvaralaštvu, a istovremenu ih uče o kulturnoj baštini i vrednostima.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …